Badkamer inspiratie: de ideale douchebak

Wil jij de badkamer eens flink onder handen nemen? Naast een functionele ruimte, is het ook prettig als jouw badkamer echt dienst kan doen als een plek om tot rust te komen. Lekker tot rust komen doe je met een goede shampoo kopen en jezelf even verwennen onder een warme douche. Een fijne douche is cruciaal voor prettig wooncomfort. Is het hoog tijd om de douchebak een make-over te geven? Wij helpen je in dit artikel op weg!

Een mooie vloer

Veel douches hebben een keramieken vloer, een beetje hetzelfde materiaal en look als de wasbak. Prima, maar redelijk standaard. Een mooie vloer van bijvoorbeeld natuursteen of luxe tegels kan jouw douchebak een luxe uitstraling geven en jouw douche-ervaring daarmee een stuk verbeteren. Ga op zoek naar een fijne tegel- of steensoort die goed bestand is tegen vocht en warmte.

Een inloopdouche

Een inloopdouche vergt een flinke verbouwing, maar is wel de manier om jouw badkamer een ontspannende en luxe uitstraling te geven. Je verstopt je douche hiermee niet achter een muurtje of douchegordijn, maar bouwt een muurtje waarachter je zo de douche in kan lopen. Het belangrijkste hierbij is dat je een goed afwateringssysteem in de vloer creëert aan het einde van de douchebak. Het water wordt immers niet tegengehouden door een deur of gordijn.

Mooie douchedeuren

Een luxe badkamer begint bij het afstand doen van je douchegordijnen. Er zijn ontzettend veel mooie en stijlvolle douchedeuren op de markt. Van klapdeuren tot schuifdeuren, van troebel tot transparant. Ga op zoek naar iets wat bij jouw badkamer past.

Een fijne douchekop

Gun jezelf de ideale douche-ervaring met een lekkere douchekop. Waarom jezelf op vrijdagavond niet verwennen met een lekkere massagestraal? Je kunt een douchekop kopen met een aantal verschillende standen, maar je kunt er ook voor kiezen wat extra opties in je douchebak te creëren, zoals een massagestraal in de rug of een regendouche aan het plafond. Kortom: een fijne badkamer begint bij een fijne douche. Met een mooie douchevloer, een inloopdouche, mooie douchedeuren of een fijne douchekop kun je jouw ervaring in de badkamer aanzienlijk verbeteren.

Geplaatst in: page