Welke veiligheidskleding moet je dragen op een bouwplaats?

Werken op een bouwplaats is een zeer riskante job. Bouwvakkers zijn gevoelig voor verwondingen en ongevallen door vallende voorwerpen of onveilige apparatuur. Om de kans op letsel te minimaliseren, is het belangrijk dat je beschermende kleding draagt ​​wanneer je op locatie werkt.

Valbeveiliging staat bovenaan de lijst, aangezien vallen van hoogte een belangrijke oorzaak van verwondingen op de werkplek is. Zorg altijd voor de juiste beschermingsmiddelen. Het is belangrijk dat je je eerst op je eigen veiligheid concentreert voordat je aan iets anders denkt. Als je niet over de juiste uitrusting beschikt om jezelf te beschermen, heeft het geen zin om als werknemer of aannemer op een bouwplaats te werken. Hoe vaker mensen werken zonder enige bescherming, hoe groter de kans dat ze gewond raken tijdens hun werk.

Een kask helm

De veiligheidshelm of een kask helm is de eerste verdedigingslinie tegen vallende voorwerpen. Het is ook een cruciaal hulpmiddel om je te beschermen tegen schadelijke voorwerpen zoals spijkers en glas. De veiligheidshelm moet goed op je hoofd passen om te voorkomen dat deze door plotselinge bewegingen of schokken losraakt. Een goed passende helm zal hoog op je voorhoofd zitten, net boven de wenkbrauwen. De kinband moet stevig onder je kin worden vastgemaakt. Op deze raak je de helm niet kwijt als je achterover zou vallen of schuin naar voren zou buigen.

Een gelaatsscherm

Een gelaatsscherm moet worden gedragen in gebieden waar het risico bestaat op rondvliegend puin. Een gelaatsscherm wordt ook aanbevolen bij het werken in gebieden met veel stof of chemicaliën, zoals gebieden waar beton wordt gemengd of spuitinstallaties. Gelaatsschermen kunnen worden gemaakt van metaal, plastic of andere materialen en zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en maten om aan verschillende behoeften te voldoen. Ze moeten altijd met veiligheidshelmen worden gedragen.

Een veiligheidsbril

Een veiligheidsbril is een belangrijk onderdeel van je beschermingsmiddelen. Ze helpen verwondingen aan de ogen te voorkomen die kunnen optreden door vuil, stof of fel zonlicht. De beste veiligheidsbrillen hebben zijkappen die beschermen tegen vuil en stof. Ze moeten ook comfortabel en licht van gewicht zijn, zodat je je niet ongemakkelijk voelt als je ze voor langere tijd draagt.

Geplaatst in: page