Welke soorten pluggen zijn er?

Het hollewandanker

Met het hollewandanker kun je schroeven in holle wanden vastmaken. Het metalen anker wordt achter de holle wand bevestigt en dit vormt de basis voor de schroef die ingebracht gaat worden.

De hollewandplug

Deze plug is exclusief geschikt voor holle wanden. Wel verkrijg je verschillende pluggen bij verschillende plaatdiktes. Het schaargedeelte van de hollewandplug klapt open in de holle wand en zet op die manier de plug op zijn plek.

De keilbout

De keilbout is een metalen plug met een kegelvormige bout met als omhulsel twee metalen parten. Door de moer aan te trekken, trekken de metalen delen uiteen omdat je de bout naar voren trekt. Daarom is de keilbout geschikt voor zware belasting in massieve muren of wanden.

De kozijnplug

De kozijnplug lijkt op een iets grotere spijkerplug. Het verschil is echter dat een kozijnplug ingeschroefd wordt en niet ingeslagen. Tevens is de plug iets zwaarder. Hierdoor kun je zwaardere materialen, zoals ramen en kozijnen, aan massieve muren bevestigen.

De messing plug

De messing plug is van messing gemaakt en gebruik je om bouten in te draaien in massieve materialen, die tevens hard zijn. Het voordeel van deze plug is dat je niet diep hoeft te boren voor een goede sterkte van de plug. Deze plug kun je bijvoorbeeld prima gebruiken om tv-installaties aan op te hangen.

De metalen hollewandplug

Deze stevige hollewandplug wordt veelal gebruikt in holle wanden om bijvoorbeeld gordijnen aan op te hangen. Door het aantrekken van de dragen in de hollewandplug, zetten de metalen lippen zich uit, waardoor een prop in het holle gedeelte ontstaat wat zorgt voor vastigheid van de plug.

De nylon plug

De nylon plug staat ook wel bekend als de S-plug. Het is de meest gebruikte plug bij massieve materialen. Er zitten weerhaken aan de plug, waardoor deze niet meedraait bij het indraaien van de schroeven.

De spijkerplug

De spijkerplug is ook wel bekend als de slag- of nagelplug. Deze plug kun je alleen gebruiken bij doorsteekmontage, zoals het monteren van houten regels en plinten. In dit geval boor je het te bevestigen materiaal in de muur, waarna je met een hamer de nagel erin bevestigt.

De tuimel plug

De tuimel plug is een verende en metalen plug, die uitermate geschikt is voor plafonds en holle wanden. De draadstanden zijn lang, waardoor je er grote wanddiktes mee overbrugt.

Daarom zijn deze pluggen handig bij het aanbrengen van lampen of rails.

 

De universele plug

De naam zegt het al, maar de universele plug kun je gebruiken voor bijna alle materialen. De kop van de plug wordt bij het indraaien van de schroef naar achteren geduwd, waardoor de plug zich kan spreiden in de muur. In een holle wand vormt de universele plug dan een knoop.

Bekijk hier een overzicht van alle soorten pluggen.

Dit reclame-artikel is geplaatst door (basme), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.
Geplaatst in: page