Wat zijn de gevolgen als een aannemer slecht werk levert?

Bij de verbouwing van een woning komt veel bouwtechnische kennis kijken. Wanneer je niet over deze kennis beschikt, kun je een aannemer inschakelen die je gedurende het bouwproces kan ondersteunen. De aannemer neemt jou alle bouwkundige taken uit handen, zodat jij je kunt focussen op de leuke kanten van een verbouwing: zoals bijvoorbeeld de nieuwe inrichting. Helaas zijn niet alle aannemers te vertrouwen. In dit artikel lees je de vreselijke gevolgen van een slechte aannemer. Wil jij voorkomen dat je een slechte aannemer inschakelt voor jouw verbouwing? Bereid je dan goed voor! Bijvoorbeeld door de online reviews te lezen. Bouwbedrijven met 100% klanttevredenheid zoals VDM Afbouw en Onderhoud zorgen gegarandeerd voor een goed resultaat.

 

De verbouwing duurt langer

Een aannemer hoort jou het zware werk uit handen te nemen en de planning van het bouwproces te begeleiden. Wanneer je bijvoorbeeld een aannemer inschakelt voor het bouwen van een nieuwbouw woning, bespreek je gezamenlijk het maximale budget én een duidelijke opleverdatum. De aannemer zal je vervolgens op de hoogte houden gedurende het bouwproces, zodat jij je nergens zorgen over hoeft te maken. Malafide aannemers zijn echter een stuk minder consequent. Om zoveel mogelijk geld aan je te kunnen verdienen, zullen ze bijvoorbeeld geen duidelijke einddatum willen noteren. Hierdoor kan de verbouwing veel langer duren dan gepland.

 

Schade aan je woning

Een slechte aannemer kan er niet alleen voor zorgen dat je verbouwing veel langer duurt, maar kan ook schade toebrengen aan de rest van je woning. Laten we een aanbouw als voorbeeld nemen. Wanneer je een aanbouw wilt plaatsen, moet er minimaal één muur in je woning gedeeltelijk of volledig worden gesloopt. Vervolgens moet een nieuwe muur perfect aansluiten op de muren die er al staan. Een malafide aannemer zal niet voldoende zorg dragen voor dit uiterst secure werk, waardoor er kleine gaten of scheuren kunnen achterblijven. Dit kan resulteren in lekkages of vochtplekken op de muren.

 

De verbouwing kost veel meer geld

Het verbouwen van een woning is niet goedkoop en veel mensen hebben jaren moeten sparen voordat ze een aanbouw kunnen financieren. De materialen en de mankracht zorgen ervoor dat je al snel duizenden euro’s lichter bent. Dat is helemaal niet erg, maar dan wil je (na de verbouwing) natuurlijk wel kunnen genieten van die prachtige aanbouw. Wanneer je in zee bent gegaan met een malafide aannemer zul je helaas nog veel meer kosten op je bord krijgen. De schade aan je woning wil je immers snel weer oplossen. En de kans dat je wat terugziet van je originele aanbetaling of investering is helaas minimaal. Om te voorkomen dat je in zee gaat met een slechte aannemer, is het daarom van groot belang om een aannemer vooraf te controleren. Dit kan door bijvoorbeeld te controleren of de aannemer garantie biedt, of door de online reviews te lezen. Het gerenommeerde bouwbedrijf VDM Afbouw en Onderhoud heeft niet alleen een klanttevredenheid van 100%, maar biedt ook 5 jaar garantie op hun werk.

Geplaatst in: page