Waar dien je op te letten bij het inschakelen van een slotenmaker

Alleen wonen is best fijn totdat je een lekke kraan in huis heb die je niet zelf kunt reparen. In zo een geval moet je hulp inschakelen maar juis nu kan jou beste handige vriend niet langs kan komen om jouw te hebben. Wat doe je dan in zo een geval? Het antwoord hierop is heel simpel. Je schakelt meteen een loodgieter in.

 

Wil je wel een ieder je huis binnen laten?

Voordat je overgaat tot het bellen van een loodgieter is het belangrijk dat je bepaalde zaken wel weet. Waarop moet je letten voordat je een loodgieter belt?

  • Recensies lezen

Ten eerste ga je op de verschillende websites en lees je de verschillende recensies. Zijn personen die eerder gebruik hebben gemaakt van de diensten wel tevreden met de geleverde werkzaamheden. Is de loodgieter prijzig, werkt hij wel netjes. Ga ook na of de website wel regelmatig wordt onderhouden of niet. Je hebt niets aan recensies die 5 jaren oud zijn.

  • Loodgieter die in jou stad woont

Ga ook na of de loodgieter wel in jouw stad woont. Het is absoluut niet verstandig om een loodgieter in te schakelen die in een andere stad woont. Je gaat natuurlijk veel meer moeten betalen en ook ga je veel langer moeten wachten voordat de loodgoeter voor de deur staat.

  • Hoe lang is het bedrijf al actief

Ga ook na hoe lang het bedrijf bestaat. Bedrijven die al heel lang op de markt zijn hebben veel meer ervaring en hebben ook zeker ervaren loodgieters.

  • Verschillende offerten opvragen

Vraag verschillende offerten aan zodat je deze kan vergelijken. Natuurlijk snappen we dat het een beetje moeilijk gaat als je een lekkende kraan hebt die meteen vervangen moet worden. De offerten kun je toch achteraf opvragen om te vergelijken zodat je een beeld hebt welk bedrijf je in de toekomst voor soort gelijke klusjes kunt inschakelen.

  • Vergunningen controleren

Tegenwoordig kun je op de website ook de vergunningen, diploma’s en ervaringen van de loodgieter terug vinden. Neem al deze zaken goed door. Je hebt niets aan een loodgieter die klusjes in jou huis heeft uitgevoerd waar hij totaal geen weet of ervaring mee heeft. Stel je eens voor dat je een lekkende kraan wilt vervangen en nadat de loodgieter is vertrokken is juist te maken krijgt met een grotere overstroming in de keuken. Ga dit soort zaken daarom heel goed na.

Heb je de loodgieter uiteindelijk laten komen ga dan na of je tevreden bent met de geleverde diensten. Wees hier heel eerlijk over. Mocht het zijn dat je niet tevreden bent, dan kun je dat altijd doorgeven zodat zij de werkzaamheden opnieuw voor je kunnen doen.

Voor tips en handigheidjes kun je terecht op vele slotenmaker websites. Toch voordat je beslist om je huis te beveiligen, raden wij jou aan om bij deze erkende slotenmaker informatie in te winnen.

Geplaatst in: page