Voorzorgsmaatregelen treffen bij een grote klus

Voor het uitvoeren van een grote, intensieve klus is het treffen van verschillende voorzorgsmaatregelen vaak noodzakelijk. Denk bijvoorbeeld aan het feit, dat er tijdens een dergelijke klus blessures kunnen opspelen als je niet de juiste kleding draagt. Niet voor niets wordt vaak aan timmerlui aangeraden om stevige schoenen (met een stalen neus) te dragen. Op het moment dat er iets op je voet valt, zal de schoen een groot deel van de klap opvangen. Ook zitten dergelijke schoenen vaak veel lekkerder, waardoor je tijdens de werkdag geen last zal krijgen van je voeten. Mocht je toch beginnende klachten aan je voeten opmerken, dan kan het gebruik van inlegzolen interessant zijn.

Voordelen van het gebruik van inlegzolen

Het gebruik van inlegzolen zorgt dat een groot deel van de klappen op je knieën en enkels opgevangen wordt tijdens het lopen. Naast het feit dat de inlegzolen regelmatig in de bouw gebruikt worden, gebruiken wandelaars ze om de reeds beschreven reden ook vaak. De inlegzool zorgt voor extra demping in de schoen. Zeker wanneer je al een wat oudere klusschoen hebt, kan de demping uit de zool van deze schoen verdwenen zijn. Dit betekent dat je knieën en enkels zwaar belast worden gedurende de werkdag.

Tip: je kunt de inlegzolen heel eenvoudig online bestellen! Zo hoef je hier de deur niet voor uit en heb je ze binnen enkele werkdagen in huis.

Geschikte kleding voor een langlopende klus

Bij een grote klus zijn niet alleen goede schoenen erg belangrijk. Ook wil je tijdens de werkdag niet gehinderd worden door te krappe of schurende kleding. Zorg er daarom voor dat je voorafgaand aan deze klus nog eens kritisch naar je werkkleding kijkt. Is het tijd om de kleding te vervangen? Kun je wellicht beter voor een ander type materiaal kiezen? Enzovoorts.

Dit artikel is geplaatst door (basme), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.
Geplaatst in: page