Visgraat laminaat

Als je een huis een chique uitstraling wilt geven is het kijken naar een visgraat laminaat vloer een goede optie. Dit type vloerafwerking geeft door zijn patroon een zeer nette uitstraling. Door dit patroon wordt vaak gedacht dat het zelf leggen van visgraat laminaat erg moeilijk is. Dit beeld is echter incorrect. Het leggen van deze vloer kan met de juiste stappen erg gemakkelijk zijn. Wij geven je hier graag meer informatie over. Door het volgen van de onderstaande stappen wordt het leggen een fluitje van een cent.

Voor je gaat beginnen

Er zijn een paar belangrijke punten waar rekening mee gehouden moet worden bij visgraat laminaat. Zo geldt bij elk type laminaat dat deze vooraf in de kamer gelegd moet worden. Op het moment als je dit niet doet zal het laminaat nog niet de temperatuur van de kamer hebben. Het gevolg hiervan is dat het visgraat laminaat extreem zal uitzetten of krimpen. Daarnaast is het van belang om zoals bij elke vloer een goede ondervloer te leggen. Deze ondervloer zorgt voor isolatie en demping van het geluid. Vraag in de winkel gelijk welk type ondervloer bij de ruimte past waar jij de vloer gaat leggen. Houd ook rekening met ongeveer tien procent snijverlies. Er worden namelijk vaak stukken gezaagd die daarna niet meer te gebruiken zijn. Met deze tien procent kom je in ieder geval geen visgraat laminaat te kort.

Visgraat laminaat leggen

Vaak wordt er bij een visgraat laminaatvloer een starterspakker meegeleverd. Dit starterspakket maakt het mogelijk om makkelijk van start te gaan door de delen die al op maat zijn gezaagd. Is dit niet meegeleverd dan moet je deze zelf gaan maken. Dit doe je door zes planken te gebruiken. Je gebruikt hierbij ook linker en rechter laminaat planken. In dit geval dus drie linker en drie rechter planken. De rechter plank zet je in een hoek van 90 graden op de linker plank. Leg nu aan de rechter buitenzijde de volgende rechterplank. Deze laat je gelijk lopen met de linker laminaat plank. Herhaal dit tot alle zes de planken gebruikt zijn. Bij de onderste punt van de laatste rechter plank trek je een rechte horizontale lijn naar de andere kant. Zaag het onderste gedeelte eraf en je hebt je eerste starterspunt. Gooi het zaagafval niet weg!

Om te bepalen hoeveel starterspunten je nodig hebt leg je de vloer in een W vorm, totdat je aan het einde van de kamer bent. Het aantal starterspunten kun je vervolgens bepalen door de lege delen bij de begin muur te tellen. Nadat je alle starterspunten hebt gemaakt kun je ze aan deze W vorm toevoegen. Het leggen van de planken gaat nu een stuk makkelijker. Alleen bij de zijkanten hoeft er nu gezaagd te worden. Zodra je bij het einde komt is het een kwestie van goed afmeten. Het zaagafval van de staterspunten komen nu weer van pas. Je hoeft alleen af te meten hoeveel ruimte je aan de achterkant overhoudt. Teken dit af op het zaagafval en zaag dit op maat. De laatste laminaat delen kunnen nu heel makkelijker geplaatst worden aan het einde van de visgraten vloer.

Dit reclame-artikel is geplaatst door (laminaatallin), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.
Geplaatst in: page