Op zoek naar de juiste tegels? Hier zijn enkele tips!

Tegels zijn altijd al een veelzijdige en decoratieve oplossing geweest. Zelfs de Grieken en Romeinen legden al mozaïek en tegels in hun badkamers en buitenruimtes. Je kan tegels gebruiken voor wanden en vloeren, zowel binnen in bijvoorbeeld je badkamer als buiten op je terras. Bovendien heb je oneindig veel keuze in materialen, kleuren, voegen, afwerkingen en natuurlijk ook maten.

Voor buiten

Moet je terrastegels kiezen en weet je niet goed waar je moet beginnen? Als vuistregel moet je in gedachten houden dat de vloerbedekking voor buiten veilig, functioneel, duurzaam en met uitstek ook mooi moet zijn natuurlijk. Daarnaast is het goed om na te denken over het feit dat je terras uiteraard een deel van je huis vormt en niet te veel mag afwijken van de bouwstijl van je huis, alsook de kleuren van het interieur en je dak. De overeenstemming tussen de stijlen in je huis, zowel binnen als buiten, moet bovendien gepaard gaan met het besef van het klimaat waarin je leeft. Zullen je terrastegels de helft van het jaar bedekt zijn met sneeuw? Zal vorst een probleem zijn voor het gekozen materiaal? Kies dan niet voor poreus natuursteen omdat water in de voegen kan blijven zitten en bij vorst uit kan zetten waardoor al je tegels versplinteren.

Voor binnen

Van de vloer tot aan de muren, de bedekking die we kiezen voor de badkamer kan een sterke invloed hebben op de sfeer in de ruimte. Bovendien bieden tegels een uitgelezen kans om je eigen persoonlijke touch toe te voegen. In je badkamer is de keuze van de juiste wandtegels van fundamenteel belang om alles er mooi uit te laten zien. Daarnaast moet je de functionaliteit in gedachten houden. Voor elke ruimte moeten namelijk de juiste tegels worden gekozen in het juiste materiaal. Zo kies je in de badkamer best voor tegels die tegen vocht kunnen. Houd ook rekening met je persoonlijke voorkeuren zoals de afwerking en het schoonmaakgemak, maar ook kleur en patroon.

Wees creatief

Volg je persoonlijke smaak en laat je creativiteit de vrije loop! De kleuren die je kiest kunnen de kenmerken van de omgeving sterk veranderen. De laatste mode in de interieurarchitectuur neigt naar neutrale en natuurlijke kleuren, sobere paletten van wit, grijs en houtkleur. Anderen geven de voorkeur aan grove patronen zoals beton of ruw natuursteen. Ga vooral voor een duurzame tegel die je mooi vindt en bij de ruimte past zodat je er jaren genot van hebt!

Geplaatst in: page