Lastige klusjes? Bel een loodgietersbedrijf op

Een lampje verwisselen is geen moeilijke klus. Eenieder zou dat moeten kunnen, maar er zijn ook moeilijke klusjes die niet eenieder kan. Een verstopte wc, een doucheknop installeren of schoonmaken kan lastig zijn als je niet de juiste gereedschappen hebt. Weet dat de loodgieter er voor alle lastige klusjes ready is.

Welke lastige klusjes kan de loodgieter voor je uitvoeren?

Rioolklompen oplossen

Rioolklompen komen vaak voor als gevolg van vuilophoping in de rioolbuizen, en je merkt het pas op, wanneer je een overstroming van water uit de wasbak, badkuip en toilet begint te zien. Dit kan leiden tot veel waterschade die andere oppervlakken in het huis aantast. Alleen de ervaren loodgieter kan dit voor je oplossen en de waterschade herstellen.

Het repareren van de cv-ketel

Heb je een defecte cv-ketel? Als je geen kennis hebt hiervan, moet je het laten voor de loodgieter. De loodgieter kan een defecte cv-ketel nader bekijken om te zien of deze gerepareerd kan worden of vervangen moet worden. Dit kan je helpen de onvermijdelijke waterschade te voorkomen die gepaard gaat met het lekken van jouw cv-ketel.

Renovatie van de keuken of badkamer

Als je wilt dat jou renovatieproject succesvol is, moet je vanaf het begin een loodgieter inhuren. Omdat tijdens de renovatie misschien leidingen verplaatst moeten worden, is het verstandig om de loodgieter vanaf het begin bij te betrekken. Zo kan je een efficiënte plattegrond vanaf het begin maken.

Toilet reparatie

Een kleine verstopping zelf oplossen is gemakkelijk. Als je het bij de eerst keer lukt om het toilet te ontstoppen is dat goed. Maar soms lost het probleem zich niet op. Je zult toch dan een loodgieter moeten inhuren. De loodgieter heeft de juiste technieken om een toilet te ontstoppen. Het kan ook voorkomen dat enkele onderdelen moeten worden vervangen.

Verstopte gootstenen

Net als bij het toilet kan de gootsteenleiding na verloop van tijd ook verstopt raken. Meestal wordt dit toegewijd aan de opgebouwde voedselverspilling. In de badkamer kunnen wastafels verstopt raken met haar, zeep, cosmetica en zelfs kleine toiletartikelen. Er zijn voldoende huismiddeltjes te vinden die je kunt gebruiken om dit probleem zelf op te lossen.  Maar het is echter het beste om de loodgieter in te schakelen als je het probleem niet kunt oplossen.

Lage waterdruk

Een lage waterdruk zorgt ervoor dat je weinig water uit de kraan zult krijgen en kan een teken zijn van een paar verschillende problemen: vuilophoping in leidingen, of een onderbreking in de hoofdwaterleiding. Als het gewoon vuil is dat blokkades veroorzaakt, kan de loodgieter het snel schoonmaken met de moderne gereedschappen.

Onderhoud

De meest voorkomende reden om een ​​loodgieter te bellen is algemeen onderhoud, wat essentieel is voor sanitair in elk huis. Sommige van deze veelvoorkomende items zijn dingen die je misschien zelf in huis kunt doen, hoewel het altijd goed is om professionele hulp in te roepen als je twijfelt.

Basistaken voor sanitair onderhoud kunnen zijn:

  • Onderzoek blootliggende buizen op schade
  • Spoel toiletten en spoelbakken
  • Boiler en vuilophaal
  • Controleer op bezinksel op kranen en douchekoppen
  • Afvoerbehandeling
  • Druktesten
Geplaatst in: page