Koken op gas of inductie?

Zowel professionele koks als thuiskoks vinden de keuze lastig tussen koken op gas of op inductie, beide manier van koken zijn nog steeds erg geliefd. Wat zijn nu goede redenen om juist voor koken op gas of op inductie te kiezen?

Koken op inductie

 

1. Nauwkeurigheid

Koken op inductie geeft je een hoge mate van controle over de temperatuur waarmee je kookt of bakt. Ook wordt de hitte zeer gelijkmatig over de onderkant van de pan verdeeld. Moderne inductieplaten bieden vaak de mogelijkheid om automatische programma’s in te stellen zodat je zeker weet dat je gerechten niet te gaar worden.

 

2. Eenvoudig te reinigen

Door het geheel gladde oppervlakte zijn inductieplaten zeer eenvoudig te reinigen. Er zijn geen aparte pitjes of randjes waar etenswaren achter kunnen blijven steken. Door de matige opwarming van de inductieplaat is de kans op inbranding van gemorst voedsel gering.

 

Economisch

Koken op inductie is erg efficiënt doordat er weinig hitte kan ontsnappen, dit in tegenstelling tot koken op gas. Koken op inductie betekent zowel een besparing op energie als op tijd.

 

Koken op gas

 

1. Eenvoudige bediening

Gasfornuizen leveren uitzonderlijke kookprestaties, één van de belangrijkste eigenschappen is de eenvoudige bediening. Als kok zie je direct de vlam hoger of lager worden als je aan de knop draait, dit voelt zeer intuïtief.

 

2. Geen speciale pannen nodig

Op een gasfornuis kun je gebruik maken van alle type pannen, dit in tegenstelling tot een inductieplaat waar je speciale pannen voor dient aan te schaffen.

 

3. Persoonlijke voorkeur

Wat bij veel mensen de doorslag geeft om weer voor een gasfornuis te kiezen is omdat men bekend is met deze manier van koken en daardoor er dus de persoonlijke voorkeur aan geeft. Als iets goed bevalt, waarom zou je het dan wijzigen?

 

Wat kies jij, gas of inductie?

Koken met gas of inductie. Beide manieren van koken hebben hun eigen voordelen. De populariteit van inductie is wel snel aan het groeien en vele mensen durven de overstap te maken naar deze nieuwe en schonere manier van koken.

Dit reclame-artikel is geplaatst door (E van Santen), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.
Geplaatst in: page