Kleine badkamer? Geen probleem!

Je hebt onlangs de sleutels gekregen van jouw nieuwe woning, gefeliciteerd! Het is nu tijd om aan het huis te sleutelen. Je wilt als eerst aan de badkamer werken, want je hebt geen idee hoe je deze kleine kamer mooi en praktisch kunt inrichten. Kun je bijvoorbeeld jouw badkamermeubel combineren met decoratie? Daar lees je in dit blog meer over!

Klein, maar fijn!

Het is ideaal als de kleine badkamer visueel groter gemaakt kan worden. Het helpt dan heel erg om gebruik te maken van lichte kleuren. Koop daarnaast ook geen scheidingswanden. Je deelt de badkamer op waardoor deze nóg kleiner lijkt. Ten derde is het belangrijk om de badkamer niet helemaal vol te stoppen met accessoires en meubels. Ga voor een rustige look en koop niet te veel plantjes, kaarsen en andere soorten decoratie die niet echt nodig zijn. Als je toch niet zo’n liefhebber bent van een kamer zonder decoratie, is het slim om te kiezen voor tegels met een unieke print. Denk bijvoorbeeld aan mozaïeken tegels. Ook helpt het om een spiegel op te hangen in jouw douche. De spiegel laat de ruimte namelijk groter lijken. Tot slot is een spiegel in de badkamer handig als dit de ruimte is waar jij jezelf aankleedt en klaarmaakt voordat je de deur uitgaat.

Een douchecabine

In een kleine badkamer kan een douchecabine er handig zijn. Allereerst is het belangrijk om te denken aan de deur die je neemt voor de douchecabine. Je kunt kiezen voor een openslaande deur, maar dit neemt wel meer ruimte in beslag. Een schuifdeur is daarom de beste keuze. Anders kan een pendeldeur ook een goede uitkomst bieden. Deze kun je namelijk zowel naar binnen als naar buiten openen. Een ingebouwde douche geeft je tevens ook meer bewegingsvrijheid en het ziet er ook heel hip uit. Dit maakt het bijvoorbeeld ook mogelijk om een regendouche aan te schaffen. Het ziet er namelijk minder chaotisch uit, omdat de leidingen niet zichtbaar zijn. Een rekje voor al jouw douchespullen is niet handig in de cabine. Daarom kan een nis goed van pas komen! Zo kun je jouw shampoo, conditioner en douchegel kwijt in de muur, waardoor je meer ruimte creëert!

Zo zie je maar dat je alsnog een hoop voor elkaar kunt krijgen in jouw kleine badkamer. Zorg ervoor dat er niet te veel in de badkamer staat en kies voor een douchecabine. Wil je gelijk gaan winkelen voor jouw badkamer? Kijk dan op sawiday.be

Geplaatst in: page