Huisbeveiligingsadvies nodig? Begin met deze kneepjes

Een inbraak kan een ieder overkomen, ook al is het huis voorzien van beveiligingscamera en alarmsystemen. Een inbraak beveiliging plaatsen is toch een noodzaak want hierdoor verminder je de kans dat een inbreker jouw huis binnendringt. Daarnaast kun je de verzekering aantonen dat je preventieve maatregelen hebt getroffen.

Voor extra veiligheid in en rondom jouw huis, kun je de volgende tips in acht nemen:

  • creëer hindernissen

Zorg ervoor dat dure spullen niet binnen hanbereik zijn. Zet een laptop bijvoorbeeld niet bij het raam dat zo ingetikt kan worden. Creëer hindernissen die het voor de inbreker moeilijk maakt om zijn buit binnen te halen. De deuren in het huis dichthouden maakt het voor de inbreker lastiger en moeilijker.

  • Sociale controle

Veel mensen plaatsen hoge hekken, planten hoge bomen zodat ze meer privacy hebben en inkijk beperken. Maar op deze maniet wordt sociale controle ook beperkt waardoor inbrekers zonder veel moeite de voordeur van het huis kunnen forceren.

  • Schriklichten

Schriklichten jagen mogelijke indringers direct weg. Schirklichten werken met een detector dat aanspringt bij waarneming van een bepaalde beweging. Een ander maniet afschrikken is om de zoveel tijd het licht laten aanspringen door middel van een timer. De dief kan nu geringer een peiling maken om toe te slaan.

  • Verschillende momenten uit huis

Meestal wordt het huis van te voren bespied om te zien of er sprake is van een bepaalde routine.  Als de inbreker merk dat op vaste tijden het huis onbeheerd is, weet die precies wanneer hij kan toeslaan. Vertrek niet op een vaste tijd uit huis maar verlaat het huis op verschillende momenten zodat je een inbreker in de war brengt. Als je voor een lange periode niet thuis bent, geef dan een bewoonde indruk.

  • Buitenverlichting

Een dief voelt zich veiliger in het donker omdat ze niet gezien of herkend willen worden.  Buitenverlichting dat continu aanstaat houden dieven op afstand terwijl een buitenverlichting met bewegingssensoren al gauw zal opvallen en heeft geen schrikaanjagend effect. Ook de hal, de garage pf het trappenhuis kun je voorzien van goede belichting.

  • Hang- en sluitwerk

Hang- en sluitwerk met de logo van STichting Kwaliteit Gevelbouw heeft een hoge mate van inbraakwerendheid. Het is goed om eerst te informeren welke type slot geschikt is voor je deur. Op de voordeur wordt meestal een oplegslot of insteekslot geplaatst. Contacteer de slotenmakersbedrijf en vervang een oud slot met een nieuwe. Plaatst ook deugdelijk hang- en sluitwerk voor ramen, garagedeuren etcetera.

  • Kluizen

Vroeger werden waardevolle spullen onder het matras of in de theepot verstopt. Tegenwoordig kennen inbrekers ook deze schuilplaatsen. Ze doorzoeken zelf de kinderkamer en de lades met ondergoed. Je kunt je waardevollen spullen op een veilige manier bewaren in kluizen. Een kluis beschermd je waardevolle bezittingen  niet alleen tegen diefstal maar ook tegen brand. Er zijn verschillende soorten kluizen die op verschillende manieren afsluitbaar zijn. Zo heb je geldkluizen, wapenkluizen, privekluizen die elektronisch, mechanisch of met een sleutel kunnen worden afgesloten. Voordat je een kluis aanschaft is het belangrijk om te weten welke bezittingen je daarin wilt bewaren en of het voldoende ruimte daarvoor heeft.

Tenslotte, zorg er ook voor dat het slot ten alle tijde is gedraaid en laat geen sleutels aan de binnenkant van het slot. Verberg geen sleutels buiten onder de deurmat of in het bloemenbakje. Voor de vinder wordt het vrij makkelijk om het huis binnen te treden.

 

Geplaatst in: page