Hoeveel kun je besparen met een tankkaart?

Het is steeds populairder geworden om een auto te leasen. Daarbij kun je als snel gebruikmaken van een tankkaart. Maar leaseauto’s worden vaak als een zelfstandige klusser gebruikt. En ook voor privé aangeschafte voertuigen, is het net als bij lease wagens handig om er een tankkaart bij te nemen. Een tankkaart biedt mogelijkheden voor zowel jou als klusser maar ook voor werknemers van je klusbedrijf. Je kunt hiermee kosten besparen en veel beter inzicht krijgen in je kosten.

Hoe werkt een tankkaart?

De werking van een tankkaart is vrij eenvoudig. Je tankt zoals je gewend bent, maar na elke tankbeurt betaal je met de tankpas, net zoals je met een bankpas of een creditcard zou doen. Elke einde van de maand (of een ander gekozen en afgesproken moment) krijg je een factuur. Hierop is duidelijk te zien hoeveel je hebt betaald met de tankkaart. Hierdoor neem je voor jezelf veel werk en tijd uit handen.

Kan je echt besparen met een tankpas?

Met een tankpas kun je zeker kosten besparen. Daarnaast is het ook zo dat er vele andere voordelen bij komen kijken. Een tankpas is zeer veilig. Dit is natuurlijk een groot voordeel voor de gebruiker van de auto. Je hebt zowel een laadpas voor een elektrische auto als voor een benzineauto. Doordat bedrijven vaak een combinatie hebben van beide soorten auto’s is het dus voor hen echt een hele goede oplossing.

Een ander voordeel is dat je met een tankkaart een goede controle hebt over je uitgaven. Zo kun je bijvoorbeeld vooraf bepalen hoeveel je werknemers kunnen tanken. Het is namelijk mogelijk om er een limiet op te zetten zodat je klanten hier rekening mee kunnen houden en zodat je als werkgever niet voor verrassingen komt te staan als het gaat om onverwachte kosten. Daarnaast krijg je elke maand een factuur. Meestal wordt er een factuur uitgegeven aan het einde van de maand zodat je over de gehele maand de uitgaven inzichtelijk hebt. Maar dit kan je ook vaak instellen op een andere dag van de maand. Doordat je een duidelijke factuur krijgt, weet je ook wat je gemiddeld op maandbasis uitgeeft aan het tanken of kun je ook zien wat je per tankbeurt verbruikt.

Profiteer nu ook van de voordelen van de tankpas

Met een tankkaart is het daarnaast ook mogelijk om een maximaal bedrag aan BTW terug te vorderen. Dit is een voordeel wanneer je werknemers zelf de brandstof betalen. In dat geval is het mogelijk om de BTW terug te vorderen. Wanneer je bent ingeschreven voor terugvordering van de BTW, dan kun je de werknemers van het bedrijf de tankkaart laten gebruiken in naam van het bedrijf en kun je de BTW elke fiscale periode terugvragen. Hiermee bespaar je ook aardig wat kosten.

Dan zit er ook een administratief voordeel wanneer je gebruikmaakt van een tankkaart. Je hebt zoveel mogelijk informatie inzichtelijk wanneer je de tankkaart gebruikt dat je rekening kunt houden met de kosten die je maakt. Het is nu niet eens meer nodig dat je een accountant inschakelt die je helpt met het inzichtelijk maken van de kosten. Je krijgt elke transactie duidelijk te zien. Je ziet de gegevens van de bestuurder, de gereden kilometers, de locatie van het tanken en natuurlijk het bedrag en de datum.

Geplaatst in: page