Hoe kun je geld besparen op je nieuwe keuken?

Het aanschaffen van een nieuwe keuken is een aanzienlijke investering. Je kan echter je keuken zo duur of goedkoop maken als je zelf wil. Je kunt bijvoorbeeld besparen op het materiaal dat je gaat gebruiken of op de keukenindeling. Dit artikel zal je een paar tips meegeven om je keuken zo goedkoop mogelijk te houden.

Kies voor voordelige materialen

In de materiaalkosten gaat heel veel geld zitten. Kies daarom voor voordelige materialen, die wel op je wensen blijven aansluiten. Wil je bijvoorbeeld een houten vloer, maar vind je deze te prijzig? Kies dan een houtlook vloer, die vaker voordeliger is. Of bij je aanrechtblad kun je kiezen voor de dure materialen graniet of composiet, terwijl je net zo goed een fineer of kunststof aanrechtblad kunt pakken. Ook op de keukenkastjes kun je flink geld uitsparen door te kiezen voor een matte afwerking in plaats van een hoogglans afwerking. Als je daarnaast nog afziet van overbodige luxes, dan kun je toch wel honderden euro’s uitsparen.

Houd je bij je oude keukenindeling

Ook wat betreft de indeling van je nieuwe keuken kun je kostenbesparende keuzes maken. Kies je bijvoorbeeld voor een chique kookeiland, dan betaal je meer dan voor een gewone keuken. Tevens kun je het beste de indeling van je oude keuken behouden, omdat je er anders ook rekening mee moet houden dat waterleidingen en elektra verlegd moeten worden. En ook deze verbouwingswerkzaamheden brengen kosten met zich mee.

Bespaar kosten op je keukenapparatuur

Kies ook voor de juiste apparatuur en schaf geen zaken aan, die je waarschijnlijk toch niet gauw gaat gebruiken. Ook kun je vaak verschillende apparaten combineren. Koop bijvoorbeeld een combioven, waarin een oven en een magnetron in een zit en betaal slechts voor een apparaat in plaats van twee losse apparaten. Bovendien kun je geld besparen door apparatuur te kopen, dat ligt in jouw prijsklasse. Koop alle apparatuur binnen die klasse en je hebt kans dat je ook nog staffelkorting krijgt.

Ga voorbereid op pad

Wanneer je keukens gaat bezichtigen in verschillende keukenwinkels, dan zullen de verkopers altijd proberen zo veel mogelijk geld te krijgen uit jouw bezoek. Ga daarom voorbereid op pad. Houd voor ogen wat je wil van een keuken, maar bovenal welk budget je te besteden hebt. Zo voorkom je dat een verkoper je overbluft en je een veel duurdere keuken gaat aanschaffen, dan je van plan was.

Vergelijk keukens van tevoren online

Als laatste kun je het beste ook keukens online vergelijken in prijs. Onderzoek welke bedrijven jouw droomkeuken voor de laagste prijs aanbieden. Bekijk hierbij ook welke verdere diensten deze bedrijven aanbieden, zoals de montage van je keuken, zodat je een goede prijs-kwaliteit verhouding kunt maken. Lees ook de klantereviews, want deze kunnen je zeker ook op weg helpen bij je besluit.

Dit reclame-artikel is geplaatst door (basme), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.
Geplaatst in: page