Hoe de beste klusjesman te vinden: 5 tips

Je moet zo hoog nodig de woonkamer voorzien van een verflaag, of de badkamervloer vervangen.Voor cv- ketel onderhoud, oplossen van lekkages of andere klusjes ben je zelf niet handig en daarom heb je een klusjesman nodig die jouw een handje helpt, betrouwbaar is en goed werk aflevert.

Je kunt op verschillende manieren een klusjesman vinden. Hier zijn enkele tips voor het vinden van de beste klusjesman:

  • Vraag bij familie en vrienden naar informatie over een goede klusjesman.

 

Soms lijkt het goed om een goede vriend die je kent in te huren voor de klus, maar als er confrontaties optreden kan dat nadelig zijn voor de onderlinge band. Huur dus liever een klusjesbedrijf in. Het is handig als je een klusjesbedrijf uit de buurt aanneemt om de klusjes klaar te krijgen. Dit zorgt voor een lager kostenplaatje. De klusjesman hoeft geen lange afstanden af te leggen en je kunt referenties snel natrekken.  Zie je wel eens bij de buren het busje van de klusser staan, informeer dan gauw bij je buren naar dit bedrijf. Zij kunnen jouw informatie verstrekken van het werk dat de klusser aflevert. Je kunt ook gewoon andere mensen vragen welke klusjesman zij aanbevelen.

 

  • Vaag altijd of de klusser een aansprakelijkheidsverzekering heeft,

Wil je kosten besparen en kies je ervoor om iemand die zwart werkt in te huren, wees dan voorbereid op de risico’s die hiermee gepaard gaan. Als iemand zwart werk verricht, is hij meestal niet verzekerd en kun je in dat geval de klusser niet aanspreken als iets niet naar wens verloopt. Elke klusjesman kan een fout begaan en als het verkeerd gaat, wil je graag dat de kosten hiervan vergoedt worden. Vraag daarom altijd eerst of de klusser een  aansprakelijkheidsverzekering heeft en controleer of het inderdaad zo is. Als een klusjesman die niet zwart werkt, geen verzekering heeft moet de klusjesman zelf voor de kosten opdraaien. Maar het beste is, als de klusser een aansprakelijkheidsverzekering heeft.

 

·         Onderhandel eerst

Voordat je een klusser inhuurt is het belangrijk dat je nagaat welke klus gedaan moet worden. Probeer van de klus een omschrijving op papier te maken en schets de situatie zo duidelijk mogelijk. Geef ook aan wat je verwachtingen zijn ten aanzien van de benodigde materialen.

Zo kan de klusjesman een raming maken van de kosten van de klus. Je kunt vervolgens dan vragen naar een offerte. Je kunt op zijn minst vragen naar drie offertes van verschillende klusjesbedrijven. Vraag ook voor alle duidelijkheid of de prijzen inclusief of exclusief BTW zijn. En spreek met de klusser altijd een vaste prijs in plaats van een richtprijs. Hiermee voorkom je vervelende verrassingen.

·         Via website klusjesman vinden

Als je uitkijkt naar een klusjeman zoek je meestal eerst op het internet welke klusjesman in de buurt te vinden is. Je kunt ook via de website de beoordelingen zien aan de hand van de reviews. Er zijn ook website die vrijwilligers aanbieden voor het doen van klusjes. Je kunt een beroep doen op vrijwillige klussers als het gaat om kleine klusjes.

  • Verricht onderzoek naar het klusbedrijf.

Wees altijd opmerkzaam en neem niet alle positieve reviews automatisch aan. Verricht onderzoek naar het klusbedrijf.

Geplaatst in: page