Handigste manier om de verbouwing te financieren

Je huis verbouwen kan op veel verschillende manieren. Er zijn ook veel verschillende delen in huis die je kunt verbouwen. Denk hierbij aan de keuken, de badkamer, de woonkamer, een dakkapel in een slaapkamer of om een slaapkamer te maken of een andere klus. Je kunt het financieren met een lening, kredietkaart aanvragen      of hypotheek. Wat is de beste keuze?

 

De rente is aftrekbaar

 

Wanneer het huis van jezelf is, is de rente aftrekbaar van je inkomstenbelasting. Het kan interessant zijn. Het maakt niet uit of het een lening is, hypotheek of creditcard. Wel moet het geld duidelijk besteed zijn aan de verbouwing.

 

Waarom een hypotheek?

 

Bij een hoge lening is een hypotheek aantrekkelijk. Het is dan namelijk zo, dat de lage rente ook zorgt voor lage maandlasten. Je kunt de hypotheek sneller aflossen met het verschil. Wanneer het echter gaat om een lage geldsom die je nodig hebt is het goed om naar een creditcard of lening te kijken. Je hebt dan geen kosten voor de taxatie, hypotheekadviseur en de notaris. Hierdoor is het interessant om voor een hogere rente te kiezen.

 

Een lening of kredietkaart

 

Het is goed om voor een lening te kiezen of kredietkaart als de lening niet zo hoog is. Een dakkapel kan men al voor 5000 euro plaatsen. Om hiervoor een paar duizend euro aan kosten te betalen voor de notaris, hypotheekadviseur en taxatie is natuurlijk niet zo slim. Het is beter om te kiezen voor een lening. Je betaalt wat meer rente. Het is echter op de lange termijn toch goedkoper.

 

Een kredietkaart

 

Is ideaal als je weet dat er geld aankomt. Stel je weet dat je vakantiegeld krijgt. Je hebt nog wat spaargeld en samen is het 5000 euro. Je wilt alleen niet wachten tot je het geld krijgt. Dus leen je het met een kredietkaart. Wel zo slim.

Geplaatst in: page