Haal het maximum uit je badkamer

De badkamer is een belangrijke ruimte in je woning. Je kleedt je er om, je poetst er je tanden of je geniet na een drukke dag van een welverdiend bad. Ondanks dat het vaak niet de grootste kamer is in je woning, is het essentieel dat je de ruimte volledig kan benutten.

Kies de stijl van je badkamer

Voor je over de inrichting van je badkamer kan nadenken, moet je eerst beslissen welke soort stijl je wil. Kies je voor een landelijke badkamer of heb je toch liever een moderne toets? In een moderne badkamer zal je vaak zwarte en witte meubels terugvinden. In een landelijke badkamer vind je eerder warme kleuren terug en natuurlijke materialen zoals natuursteen. De meubels hebben vaak een houtkleurig of zandkleurige look. Ook een industriële stijl is zeker een optie in de badkamer. Deze stijl wordt voornamelijk gekenmerkt door betonnen meubels. Dit soort meubels in combinatie met witte tegels zorgt voor een prachtige combinatie. Ook een zwarte stalen frame voor bijvoorbeeld de afwerking van je douche is kenmerkend voor deze stijl. Welke stijl je ook graag ziet, er zijn in ieder geval mogelijkheden genoeg.

Kies je badkamermeubels

Nadat je een beslissing hebt gemaakt over de stijl van je badkamer, kan je beginnen nadenken over je badkamermeubels. Een belangrijke afweging die je moet maken, is of je een douche of een bad in je badkamer wil aangezien er toch een verschil is in de ruimte die dit inneemt. Afhankelijk hiervan kan je de rest van de badkamer gaan aankleden.

Een vaak gekozen optie is een meubelset waarbij de waskommen meestal ingebouwd zijn in de onderbouwkasten. Je kan beide meubelstukken natuurlijk ook afzonderlijk aankopen. Wil je extra opbergruimte in badkamer, dan kan je gaan voor een of twee kolomkasten. Je hebt staande en zwevende kasten. Een staande kast, staat op de grond, een zwevende kast is vastgemaakt aan de muur. De laatste optie kan handiger zijn om te kuisen en zorgt voor een ruimer gevoel in je badkamer. Je hebt deze kasten in verschillende afmetingen zodat ze zeker in je badkamer past!

Afhankelijk van de grootte van je badkamer, kan je eventueel de overweging maken om ook een toilet te integreren in je badkamer. Wanneer je kiest voor een toilet in je badkamer, dan moet je ook kijken of je nog een extra toiletmeubel wil plaatsen of niet. Heb je nog plaats in je badkamer, dan kan dit wel handig zijn. Tegenwoordig bestaan er toiletmeubels met opbergruimte waarin je bijvoorbeeld wc-papier of handdoekjes kan opbergen. Is de ruimte beperkt, dan kan je ook gewoon voor een handwasser gaan. Dit is enkel de lavabo, zonder de opbergruimte. Denk er ook aan of je je toilet in je badkamer wat kan afzonderen voor extra privacy.