EPDM folie als dakbedekking, praktisch en duurzaam

Waterdicht, duurzaam en heel kwaliteitsvol dat zijn drie zaken die je op zijn minst verwacht en eist van dakbedekking. Als je zelf op zoek gaat naar een geschikte dakbedekking, dan hoef je niet ver te zoeken. Waarom geen EPDM rubber proberen als bekleding voor het dak?

Veelgebruikt voor platte daken

Heb je een plat dak, dan is EPDM folie de ideale bedekking voor jouw dak. EPDM is een synthetisch rubber dat gemaakt wordt van aardolie. Het is een verzamelnaam voor Ethyleen, Propyleen, Dieën en Monomeer en dit zijn de grondstoffen waaruit het rubber wordt gemaakt. Het is een systeem dat wordt aangebracht door middel van lijm en omdat het zo gemakkelijk zelf aan te brengen is en erg duurzaam is, wordt het de laatste jaren steeds vaker gebruikt.

Voordelen van EPDM folie

Er zijn heel wat voordelen verbonden aan EPDM folie. Het is een flexibel en licht product en niet te vergeten, erg duurzaam. Wanneer je kiest voor dit soort dakbedekking mag je er zeker van zijn dat je voor 50 jaar gerust bent van een kwalitatief en verzorgde dakbedekking. Doordat het wortelbestendig is, wordt deze dakbedekking vaak gekozen om een groendak op aan te leggen. Je kan ervoor kiezen om deze bedekking te laten plaatsen door een vakman, maar je kan het evengoed zelf. Doordat het gemakkelijk is aan te brengen is het heel erg praktisch en wordt er heel vaak naar deze dakbedekking gegrepen.

Zelf leggen dankzij dakpakketten

Uiteraard is het perfect mogelijk om deze dakbedekking te laten leggen, al kost je dit wel wat geld. Een vakman inhuren voor iets wat je zelf kan doen is dan wat overbodig. Deze rubber dakbedekking zelf leggen is zo geklaard dankzij de EPDM dakpakketten die worden aangeboden. In deze pakketten zit alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan. Het is een gemakkelijke en praktische totaaloplossing, zelfs wanneer je geen ervaring hebt met het leggen dan dit materiaal. Er wordt een duidelijke handleiding meegeleverd, zodat jij in geen tijd jouw dak voorziet van dit duurzaam materiaal.

Alles op maat

Al het materiaal op maat bestellen dat zou natuurlijk handig zijn. Op die manier heb je geen rubber dakbedekking over en heb je minder afval. Dat is een bijkomend voordeel wanneer je een dakpakket bestelt. Je geeft zelf aan hoe breed en hoe lang de rubber dient te zijn, alsook de dikte. Hieraan wordt het pakket dan aangepast, zodat je ook de juiste hoeveelheid accessoires zoals lijm en kit mee geleverd krijgt!

Dit reclame-artikel is geplaatst door (SanderW013), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.
Geplaatst in: page