Energie vergelijken voor uw bedrijf, zo kan dit

Ieder jaar wordt er op grootschalige wijze geadverteerd dat consumenten hun energiekosten kunnen besparen door leveranciers met elkaar te vergelijken en over te stappen. Maar hoe zit dit in de zakelijke branche? Als bedrijf maakt u ook gebruik van gas, licht en water, dus hoe kunt u hier op besparen? Eigenlijk werkt dit op dezelfde manier als wanneer u energie vergelijkt voor uw eigen huis, alleen dan op een grootschalige manier.

Zakelijke energie vergelijken

Zakelijk energie vergelijken kunt u net als het vergelijken als consument via verschillende vergelijkingssites. Wanneer u besparingen kunt vergelijken bij een website voor het eigen huishouden, dan kunt u in de meeste gevallen op dezelfde plek ook de kosten van gas, licht en water vergelijken voor uw bedrijf. Verder zijn er ook energievergelijkers die echt gericht zijn op het zakelijk vlak, waardoor u nog specifieker kunt kijken naar welke aanbieder voor u het meest praktisch is.

Wanneer kunnen vergelijken op zakelijk vlak?

U kunt op zakelijk niveau energie vergelijken als u een ondernemer bent. Hier maakt het niet zo zeer uit wat voor ondernemer u bent of hoe groot uw onderneming is. Het vergelijken van de kosten voor gas, licht en water is zeer praktisch voor zowel de grootschalige bedrijven met meerdere vestigingen, als de ondernemer binnen het Midden- en Klein Bedrijf (MBK). Zelfs zzp’ers kunnen gebruik maken van een
zakelijke vergelijker. Nu zijn de regels tussen grootschalige bedrijven en MKB/zzp wel anders op het gebied van zakelijk energieverbruik. Let hierbij op wanneer u van plan bent de nota’s met elkaar te vergelijken. U moet hierbij letten op hoe de maandelijkse kosten in rekening worden gebracht, hoeveel facturen u krijgt en hoeveel kWh en/of gas u verbruikt.

Overstappen op de goedkoopste

Heeft u tijdens het vergelijken een aanbieder gevonden die een beter contract aan u kan aanbieden dan uw huidige leverancier en wilt u overstappen? Dan kan dit eenvoudig via de vergelijker. Er is altijd een optie om naar de aangeboden offerte te worden gelinkt en deze af te sluiten. Hoe u dit afsluit en hoe u uw huidige contract opzegt wijst zich vanzelf. Op easyswitch kunt makkelijk overstappen van energie. U hoeft alleen de website te bezoeken. kunt Let er wel op dat u eerst de voorwaarden van uw huidige contract gelezen heeft om te kijken of u wel kan overstappen en of hier geen boete aan vast zit. U hoeft bij het vergelijken van uw energierekening alleen te letten op of uw bedrijf voldoet aan de voorwaarden die de leveranciers stellen, voor de rest is het overstappen naar een betere leverancier voor gas, licht en water op zakelijk vlak net zo eenvoudig als op burgerlijk vlak.

Geplaatst in: page