Een kinderkamer schilderen: hoe begin je eraan?

Als je je voorbereidt op je eerste kindje of een leuke plek wil geven aan je actieve peuter, dan is de kinderkamer de eerste plek die je aanpakt. Is het tijd voor een likje verf of wil je eens iets nieuws proberen? Met deze verftips geraak je al een heel eind om van de kinderkamer een prachtige kamer te maken!

Zorg voor rustige kleuren

Een kinderkamer is dé plek waar je creatief aan de slag kan gaan met kleuren. Tof behangpapier met oranje motieven, een knalgroene muur, een illustratie of muurstickers: het geeft de ruimte karakter en persoonlijkheid. Maar doe ook niet té zot. Zachtere kleuren zorgen voor wat meer rust, zodat je kleintje een goede nachtrust heeft. Denk aan pastelkleuren, maar ook warmer groen en roze zijn goede opties. Als je kindje al wat groter is, kan je ook verschillende hoekjes maken en wat fellere kleuren in de speelhoek gebruiken.

Laat ruimte om te ravotten

Een kinderkamer blijft in de eerste plaats een plek waar je kind zich helemaal kan uitleven. Of het nu gaat over met blokken spelen, kampen bouwen of rondkruipen op de kasten: je kind moet vrij kunnen genieten van zijn of haar kamer. Als je kind graag op de muren tekent, kan je een krijtmuur toevoegen, of als hij graag overal opklimt, plaats je best geen grote kast tegen de muur die kan omvallen. Denk ook aan vuile babyhandjes op witte muren… Geen goede combinatie, toch? Kies daarom voor afwasbare verf die je snel kan proper maken.

Voeg wat creativiteit toe

Zijn je kinderen al iets ouder en niet bang van een creatief spelletje? Maak dan samen een leuk ontwerp voor een muurtekening. Zo kan je een muur in bordverf zetten waarop je kan tekenen, of kan je voor iets permanenter gaan zoals een eigen ontwerp voor muurstickers. En voor de echte creatievelingen: maak gewoon een tekening met verf op je muur. Deze bijzondere muur wordt dé eyecatcher van je kinderkamer.

Waarom geen professionele hulp inschakelen?

Ook voor een kinderkamer is het geen slecht idee om professionele hulp in te schakelen, zeker wanneer je behangpapier gebruikt, of in een ouder huis woont met veel hoekjes en kantjes. Ook als je met veel kleur werkt (zoals groen en oranje), is professionele hulp geen overbodige luxe. Ben je op zoek naar een professionele schilder? Dan zoek je er best één die lokaal is. Zo kan je makkelijk afspreken en zijn er minder afstandskosten. Zoek je een schilder in Gent of professionele hulp voor schilderwerken in Knokke? Dan vind je op het internet een hele lijst aan vakmannen en -vrouwen waarop je kan rekenen!

Geplaatst in: page