Duurzaam leven

Duurzaamheid komt steeds meer centraal te staan binnen in onze samenleving.  Het is voor bedrijven en consumenten steeds belangrijker om een steentje bij te dragen aan de duurzaamheid en het milieu. In dit artikel vind je een aantal tips en manieren om heel simpel bij te dragen aan een beter milieu.

De eerste tip is om minder de auto te pakken. Dit lijkt in het begin enorm moeilijk voor sommige mensen, maar als steeds minder mensen de auto pakken, zorgt dit voor een grote impact. Pak voor een trip naar de supermarkt bijvoorbeeld de fiets. Hiermee help je niet alleen het milieu, maar kan je zelf ook nog wat fitter worden. Wanneer je helemaal fit wilt worden kan je bijvoorbeeld ook gaan hardlopen richting de supermarkt. Wanneer zelfinspanning toch niks voor jou is, kan je er ook voor kiezen om met het openbaar vervoer te gaan. Dit geeft toch uitstoot, maar wel minder dan wanneer iedereen met een eigen auto gaat.

Een andere manier om bij te dragen aan het milieu is door een waterpomp te installeren. Een waterpomp, ook wel dab pompen genoemd, is een duurzame manier om aan je water te komen. Een waterpomp is super milieubewust. Het voordeel hiervan is dat de gemeentes enorme subsidies uitgeven voor het kopen van een waterpomp. Hierdoor hoeft een waterpomp helemaal niet veel te kosten.

De laatste tip is om je afval te scheiden. Afval scheiden zorgt ervoor dat er heel veel gerecycled kan worden. Dit zorgt ervoor dat er minder uitlaatgassen nodig zijn om nieuwe producten creëren. Het is wel belangrijk dat je echt aandacht schenkt aan het scheiden. Afval scheiden gaat waarschijnlijk voor heel Nederland verplicht worden. Dit is in sommige gemeentes al gaande en wordt over het algemeen positief ervaren.

Wanneer je een van deze manieren/tips wilt behandelen is het belangrijk dat je het wel serieus neemt. Alleen dan is het mogelijk om een verschil te maken.

Geplaatst in: page