De vele voordelen van LED-verlichting

Als u op zoek bent naar een Led fluorescentiebuis, bent u bij ons aan het juiste adres. Als u niet vertrouwd bent met Led technologie, kunt u meer leren over Direct-wire buizen, Compatibele voorschakelapparaten, Lumens per watt, en meer. Dit zijn slechts enkele van de vele voordelen van LED-verlichting.

Led TL buis

De  TL serie LED buislampen zijn een geweldige keuze voor het retrofitten van T12 of T8 TL verlichtingsarmaturen. Deze lampen zijn verkrijgbaar met interne of externe LED-drivers. Ze passen in standaard fluorescerende armaturen en verbeteren de kwaliteit van het licht terwijl ze de energiekosten tot 70 procent verlagen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten.

Een Led tl buis is relatief eenvoudig te installeren en werken met bestaande technologieën. Ze kunnen een T8 of T12 elektronische ballast vervangen, en u kunt ze gemakkelijk in een bestaande armatuur installeren. Voordat u de nieuwe LED-buis installeert, moet u de oude TL-buis verwijderen. De LED-buizen zijn gemakkelijk te installeren en kunnen het energieverbruik verminderen. Ze kunnen echter meer up-front kosten en vereisen meer onderhoud dan de traditionele TL-buizen.

Deze buizen zijn verkrijgbaar in verschillende maten, vormen en kleuren. Er zijn ook dimbare LED-buizen beschikbaar. De meeste fabrikanten bieden geen dimmers voor hun LED-buizen, maar sommige van hen doen. Sommige Type B lampen zijn compatibel met 120V dimmers. Type C lampen gebruiken een externe driver in plaats van een interne driver, en vereisen uitgebreide elektrische aanpassingen. Ze zijn echter veel efficiënter dan T8 TL-buizen.

LED-buizen kunnen tot 70 procent energie besparen. Ze hebben een soortgelijke mechanische structuur en vormfactor als TL-buizen. In feite zijn T8- en T12-armaturen uitwisselbaar, maar T5-armaturen niet. In tegenstelling tot LED’s zijn TL-lampen ontworpen met voorschakelapparaten om hun helderheid te regelen. Daarom kunnen ze niet rechtstreeks op het elektriciteitsnet worden aangesloten.

Wanneer u klaar bent om uw fluorescentie-armaturen te upgraden, kunt u gewoon LED-geïntegreerde armaturen installeren. Er zijn ook plug-and-play LED buizen die geen bedrading nodig hebben en hybride LED buizen. Sommige soorten LED-buizen zijn ballast-compatibel en kunnen TL-buizen met bestaande ballasten vervangen. Dit zijn geweldige opties als u op zoek bent naar energie-efficiënte verlichting voor uw ruimte.

Buizen met directe bedrading

Als u op zoek bent naar een meer milieuvriendelijke manier om een ruimte te verlichten, kunt u overwegen om over te schakelen naar een fluorescentielamp met directe bedrading. Dit type lamp werkt rechtstreeks op de netspanning, waardoor er geen dure ballast nodig is. De kostenbesparing is aanzienlijk, vooral als u een groot aantal armaturen vervangt.

Terwijl de meeste direct-wire buizen zal vervangen fluorescerende lampen, kunnen sommige alleen worden gebruikt met fluorescerende voorschakelapparaten. Om te zorgen voor de beste compatibiliteit met uw bestaande armatuur, kunt u de ballast verwijderen indien mogelijk. De meeste T8 LED-lampen kunnen echter zonder voorschakelapparaat in TL-armaturen worden gebruikt.

Een andere optie is een hybride buis, ook bekend als type A+B. Dit type is compatibel met elektronische voorschakelapparaten, waardoor het het dichtst bij een “one-size-fits-all” buis op de markt komt. Deze buizen zijn ook verkrijgbaar in direct-wire vorm, die kan worden gebruikt in armaturen die helemaal geen voorschakelapparaten gebruiken.

Als u fluorescentiebuizen in een oudere armatuur moet installeren, hebt u mogelijk extra onderdelen nodig. Zo moet u misschien de ballast vervangen, die deel uitmaakt van de armatuur. Direct-wire buizen voor fluorescentielampen zijn compatibel met T12-armaturen, maar u moet wellicht een speciale zuil voor direct-wire armaturen aanschaffen.

Een andere manier om uw TL-verlichting te verbeteren is door te kiezen voor LED-buizen. In tegenstelling tot TL-buizen hoeven LED-buizen niet te wachten tot ze warm zijn om in te schakelen. Ze zijn instant-on en bieden een hoge lichtopbrengst. LED’s hebben ook geen problemen met verkleuring en vervagende helderheid. Ze verminderen ook niet in kwaliteit na verloop van tijd, wat betekent dat ze een betere optie zijn voor langdurig gebruik.

Compatibele voorschakelapparaten

LED-buizen zijn ontworpen om TL-buizen te vervangen en zijn compatibel met bepaalde soorten voorschakelapparaten. Deze lampen hebben het extra voordeel dat ze plug-and-play zijn, zodat u het circuit van uw verlichtingsarmatuur niet hoeft te veranderen. U moet zich echter bewust zijn van de nadelen van deze lampen, waaronder de hoge initiële kosten en het feit dat ze mogelijk niet goed functioneren na installatie. U moet deze nadelen afwegen tegen het installatiegemak.

LED-buizen werken met magnetische of elektronische voorschakelapparaten. U moet controleren welk type ballast uw bestaande armatuur gebruikt om te zien of u een nieuwe moet kopen. Als u bijvoorbeeld een T8-fluorescentiebuis hebt, moet u nagaan of deze compatibel is met EM-voorschakelapparaten.

Vervolgens moet u nagaan welk type hybride buis u wilt installeren. Het hybride type omzeilt snel het voorschakelapparaat. Ze hebben echter een lager rendement dan hun tegenhangers. Daarom moet u een compatibel voorschakelapparaat gebruiken als u van plan bent deze lampen in grote installaties te gebruiken.

Een andere optie is om de fluorescentielampen te vervangen door LED-buizen. Als u wilt, kunt u LED-buizen met directe bedrading gebruiken in plaats van fluorescentielampen. Om ze te installeren, moet u uw armatuur opnieuw bedraden en de fittingen van de fluorescentielampen vervangen door niet-gepoolde lamphouders. Dit elimineert de ballast als storingspunt en vermindert het energieverbruik.

Er zijn vele voordelen van het kiezen van een type LED TL-buis ten opzichte van TL. Allereerst zijn LED’s milieuvriendelijk, wat betekent dat ze minder energie nodig hebben. In vergelijking met fluorescentiebuizen gebruiken ze veel minder wattage terwijl ze een hoog aantal lumen behouden. Naast de lagere energiekosten zijn LED’s ook efficiënter en veiliger in het gebruik.

Lumen per watt

Lumen per watt is het getal dat wordt gebruikt om de efficiëntie van een lichtbron te beoordelen. LED-buizen zijn superieur aan fluorescentiebuizen in termen van lumen per watt en lichtopbrengst. Zij verbeteren ook het milieueffect van commerciële gebouwen en verminderen de exploitatiekosten.

TL Led buizen gebruiken zeer weinig energie en produceren de grootste hoeveelheid licht. Fluorescentiebuizen daarentegen staan erom bekend dat ze energie verspillen door de omzetting van licht in warmte. Daarom raden deskundigen aan om voor al uw verlichtingsbehoeften over te schakelen op LED-verlichting. Een enkele LED-buis produceert bijvoorbeeld meer dan vier keer zoveel licht als een traditionele TL-buis.

LED buizen zijn verkrijgbaar in direct-wire en plug-and-play versies. Plug-and-play modellen werken met de bestaande fluorescerende ballast van een Led tl armatuur, waardoor de noodzaak voor herbedrading wordt geëlimineerd. Direct-wire versies worden rechtstreeks gevoed vanuit de lijnspanning en vereisen een nieuwe fitting. Hoewel ze meer installatie inspanning vereisen, direct-wire LED buizen besparen meer energie op de lange termijn.

Een TL Led is een uitstekende keuze voor gerichte verlichting. In een naar beneden gerichte ruimte volstaat een led van 7000-8000 lumen. Als u echter op zoek bent naar een vervanging voor een bestaande straatlantaarn, moet u zoeken naar een lamp met een lumen per watt van 8000 of hoger.

TL Led T8 buizen zijn een van de meest efficiënte buizen in de verlichtingsindustrie. Dit type LED buis gebruikt de minste energie in vergelijking met traditionele TL buizen. Wanneer u een TL LED T8 buis installeert, wordt het voorschakelapparaat van de oude TL buis omzeild, waardoor er geen veiligheidsrisico’s zijn bij het vervangen van het voorschakelapparaat door een nieuwe LED. Bovendien zijn deze buizen verkrijgbaar in verschillende wattages en vormen, zodat ze ideaal zijn voor retrofit-toepassingen.

De voordelen van TL LED TL buizen

TL LED TL buizen hebben het voordeel dat ze gemakkelijker te installeren zijn en werken met bestaande technologie. Zij kunnen een T12 magnetische of T8 elektronische ballast vervangen. Het enige verschil is dat u de oude TL-buis moet verwijderen. LED-buizen hebben ook een lager stroomverbruik en kunnen besparen op de stroomkosten. Hun nadelen zijn hogere initiële kosten per eenheid en onderhoudsproblemen.

TL LED TL buizen komen in een breed scala van maten en kunnen worden gebruikt voor een breed scala van verlichtingstoepassingen. T8 buizen zijn compatibel met elektronische en conventionele voorschakelapparaten en sommige kunnen zelfs rechtstreeks op het lichtnet worden aangesloten. Terwijl conventionele voorschakelapparaten een starter vereisen, is een LED-starter bij de prijs van de buis inbegrepen.

Een ander voordeel van LED-buizen is hun langere levensduur. LED-buizen gaan doorgaans drie tot vijf keer langer mee dan TL-buizen. Ze zijn bijzonder geschikt voor koelruimtes, omdat de koelinstallaties dankzij de verminderde warmteontwikkeling efficiënter kunnen werken. Ze zorgen ook voor een betere verlichting van openbare ruimten en industriële productiefaciliteiten.

De derde generatie LED-buizen heeft een aanzienlijk hogere lichtopbrengst. Hun lichtopbrengst is gelijk aan of groter dan die van fluorescentielampen. Deze helderheid gaat echter gepaard met een hoger elektriciteitsverbruik. De prijs van LED-buizen van type D is over het algemeen hoger dan die van type A of B.

Hoewel de prijs van LED’s hoger is dan die van fluorescentielampen, zijn zij in veel toepassingen nog steeds de voorkeursoptie voor verlichting. Deze lampen zijn veiliger en efficiënter dan fluorescentielampen. Bovendien zijn LED’s kwikvrij. Voor deze lampen zijn ook geen recyclingkosten verschuldigd.

Geplaatst in: page