De epoxy gietvloer is een solide en karaktervolle basis voor elk interieur

Het ligt dit jaar in de verwachting dat veel huiseigenaren weer zullen investeren in het onderhoud van hun woning. Daarbij moet je niet alleen denken aan vervanging, maar ook aan een upgrade van het huidige interieur. Omdat er ook vorig jaar weer meer gespaard is en de banksaldo’s weer flink zijn opgelopen is een investering in een woning beslist de moeite waard. Zit je in een familie van handige doe het zelvers dan is het aanbrengen van een epoxy gietvloer een uitdaging die je zeker aan moet gaan.

De gedachte om je interieur eens flink aan te pakken wordt des te aantrekkelijker als je beseft dat het spaargeld op je bankrekening elke maand flink minder waard zal zijn. Je kunt met het gespaarde geld steeds minder kopen. De inflatie is op dit moment met percentage van 7,59 extreem hoog. Zo’n hoge inflatie werd sinds 1983 niet meer waargenomen. Daarnaast rekenen banken tegenwoordig ook een soort boeterente als je een aanmerkelijk groot bedrag op je rekening hebt staan. Zo wordt je als ijverige spaarder dus dubbel gepakt.

Nu je door de overheidsmaatregelen waarschijnlijk nog steeds veel thuis aan het werk bent, valt het je misschien op dat je interieur wel eens een opfrisbeurt kan gebruiken. Je kunt hierbij natuurlijk denken aan nieuwe meubels, een ander behang of nieuwe gordijnen. Daarnaast kun je ook aan verduurzaming van je pand denken. Isolatie of het aanbrengen van zonnepanelen op je dak zijn dan een eerste stap in de goede richting. Ben je voor verwarming van je huis aangesloten op het gas dan is het verstandig om na te denken over een warmtepompinstallatie. Zo’n installatie valt prima aan te sluiten op een vloerverwarming. Voorwaarde voor het aanleggen van een vloerverwarming is dat deze onder een vlakke goed geleidend vloeroppervlak ligt zoals een epoxy gietvloer.

Muren

Als aanvulling op een totale make-over kun je ook de muren in dezelfde stijl bewerken. De muren kun je vervolgens bekleden beton ciré. Dit pleisterwerk heeft een stoere uitstraling en zorgt voor een slijtvaste en naadloze afwerking van je muur. Het geeft je muren een betonlook, maar is onderhoudsvriendelijk en bestand tegen vocht.

Vloerverwarming

Een ideale vloer voor een vloerverwarming is de epoxy gietvloer. Wil je deze vloer betaalbaar leggen dan kun je dat als handige klusser ook heel goed zelf doen. Je kunt in ieder geval altijd zelf de voorbereidingen treffen door de oude vloer weg te slopen en deze zelf naar de stort te brengen. Heb je bijvoorbeeld kliklaminaat dan kun je deze bijvoorbeeld nog goed een tweede ronde geven door deze als koopje op internet aan te bieden. Zo krijgt je oude vloer nog een duurzame herbestemming. Ga je voor een strakke, industriële look dan is een gietvloer echt perfect als bedekking van je vloer. Het is handig als je naast het juiste materiaal ook een stappenplan hebt hoe je de klus kunt klaren. Vaak vind je al de benodigde filmpjes op youtube die je al een heel eind op weg kunnen helpen. Lukt het uiteindelijk niet dan is er vast een handige oom of een klusbedrijf in de buurt die je kan helpen om de boel alsnog af te ronden.

Ligt de gietvloer er eenmaal goed in dan kun je er zeker van zijn dat je er gauw zo’n vijftien tot twintig jaar plezier van hebt. Het is een bewezen robuuste vloer, die weinig zal slijten en weinig onderhoud behoeft.