5 tips om je kantooorruimte tijdloos te maken

Wil je een kantoorruimte huren en die tijdloos inrichten? Een tijdloos ingerichte kantoorruimte heeft een onvergankelijke stijl en is daarom voordelig. Deze manier van inrichten is hedendaags populair aan het worden.

Hier zijn enkele tips die jouw op weg helpen bij het inrichten van jouw kantoorruimte volgens een tijdloos concept:

  • Efficiënte indeling

Heb je kantoormeubilair in de looproutes staan? Dit vormt gegarandeerd een blokkade in de weg en maakt het bewegen in de omgeving beroerd. Om prettig te kunnen werken is een efficiënte indeling van eminent belang. Zorg dus voor een goede indeling zodat je makkelijk kunt zitten en werken of lopen.

  • Creër comfort op het werkplek

Comfort in je kantoorruimte begint bij een functioneel bureau en een comfortabele bureaustoel. Als tijdens het werken de werknemers niet comfortabel kunnen zitten zal hun gezondheid daaronder lijden. Als het niet goed gaat met hun gezondheid heeft dat consequenties voor de kwaliteit en de productiviteit. Ergonomsiche bureustoelen en bureaus die in hoogte verstelbaar zijn, bieden comfort op de werkvloer. Wees niet zuinig maar investeer in goed kantoormeubilair om tevreden en gezonde werknemers te behouden.

  • Kantine

Een kantine is hedendaags een van de belangrijkste ruimtes. Is er geen kantine dan zou elke werknemer achter het bureau moeten ontbijten en lunchen wat natuurlijk niet gepast is. Als een ieder in de kantine komt om te pauzeren, wordt er al gauw een gesprek onderling gevoerd hetgeen bevorderlijk is voor de werksfeer en de onderlinge band. Hierbij zal ook gelet moeten worden op de inrichting van de kantine. De kleur en het soort meubilair voor de kantine zijn ook zeer bepalend voor de sfeer. In de meeste kantines zie je een dartbord of een voetbaltafel zodat werknemers na het nuttigen van een maaltijd even kunnen ontspannen.

  • Ga voor een milieuvriendelijke kantoor

Hoe meer je milieubewust wordt, hoe beter onze planeet er voor staat. Het scheiden van afval is heel verstandig. Niet alleen bij huishoudens maar ook in een moderne kantoorinrichting. Probeer ook minder papier te gebruiken. Door de achterkant van gebruikt papier als kladpapier te gebruiken, lever je een bijdrage aan het beheersen van de bossen. Bespaar ook op energie door meer LED lampen of spaarlampen te gebruiken. Daglichtlampen zijn ook energiebesparend en productieverhogend. Zorg voor meer groen in de werkruimtes want dit verhoogt de werkprestaties en zorgt voor zuurstofgehalte in de lucht.

 

  • Kies voor de juiste kleurencombinatie

De kleur die je kiest voor je kantoor is niet alleen bedoeld om de kantoorruimte op te fleuren. De betekenis en de werking van de kleur die je kiest gaat verder dan je denkt. Een verkeerde kleur kiezen voor je kantoorruimte kan negatieve gevolgen hebben voor je gezondheid. Denk maar aan vermoeide ogen, vermoeidheid en hoofdpijn. Bij kleuren kun je een onderscheid maken tussen koele en warme kleuren. De koele kleuren blauw, groen en paars worden vaak in ruimtes toegepast waar hoge  concentratie vereist is. De warme kleuren rood, oranje en geel stimuleren creativiteit en worden dus in ruimtes gebruikt om hoge mate van creativiteit uit de werknemers te halen.

Een kantoorruimte die tijdloos is, is duurzaam en voordelig. Je werkt naar een beter milieu toe en je komt bovendien voordelig uit vanwege onder andere de besparing van energie. Ontspanning, comfort, efficiency zijn aspecten die terug te vinden zijn in een kantoorruimte die tijdloos is ingericht.

Geplaatst in: page