Zelf je keuken renoveren start hier

De keuken is thuis een fijne ontmoetingsplek, een gezellige plaats om te vertoeven met een lekkere maaltijd en een goed glas wijn. Het is de plek waar je samenkomt met het gezin om te eten, te praten en te genieten. Je kan gerust stellen dat de keuken de lijm is die het gezin bij elkaar houdt. Is de lijm oud en toe aan renovatie? Hou dan rekening met volgende tips. 

Stijl 

Als je weet wat je wil, ben je al halfweg zeg ik altijd. In toonzaalkeukens is er keuze in overvloed. Ga je voor een landelijke keuken? Of kies je lievere voor een strakkere modernere stijl? Welke stijl je ook mooi vindt, op het internet vind je inspiratie bij de vleet. Pinterest is een handige, maar ook op Instagram vind je de prachtigste keukens. 

Plannen en lijstjes 

Als je je keuken wil renoveren, maak je best eerst een plan. Je wil dat de hele renovatie makkelijk en zo vlot mogelijk verloopt, dat spreekt voor zich. Een plan om je aan vast te houden tijdens de werken, zal je heel wat vooruit helpen. Bedenk vooraf goed hoe je je keuken graag wil hebben. Natuurlijk hou je hierbij ook je budget in de gaten. Gouden kranen en marmeren bladen zijn natuurlijk wel leuk, maar het moet betaalbaar blijven. Maak al eens een lijstje met de dingen die je wilt veranderen, zoals de kleur van de muren, een nieuwe ijskast, of eindelijk zo’n prachtig SMEG-kookvuur en misschien een extra kast of twee? Wil je het echt budgetvriendelijk houden, check dan even of er toonzaalkeukens te koop staan. 

Kwaliteit

Nu maak je een tweede lijst. Een lijst met materialen die je denkt nodig te hebben. Dan hebben we het niet alleen over gereedschap, ook over verf en zaken zoals eventueel een keukenblad. Je wil je keuken opknappen, dus je wil je dat het er mooi uitziet, misschien is een design keuken wel jouw smaak? Maar ook de materialen van behoorlijke kwaliteit zijn. Liever niet nog eens een renovatie over 5 jaar omdat het keukenblad alweer versleten is, nietwaar? Duurzame materialen dus. Kies voor materialen die bestand zijn tegen krassen, vetvlekken en zuren van groenten en fruit. 

 

Teamwork makes the dream work

Zorg dat je omringd bent met een goed team om je te ondersteunen tijdens de renovatiewerken. Vraag aan een buur of je tijdelijk even bij hen een potje mag koken en schakel je vrienden in voor hun mankracht. Er zit vast wel iemand in je vriendenkring die al eens een renovatie heeft gedaan en je kan helpen bij de boel op schema te houden. Het laatste wat je wil is maandenlang in een bouwwerf wonen, het moet vooruit gaan. 

 

Geplaatst in: page