Verhuisd? Vergeet niet om nieuwe sloten op uw deuren te plaatsen!

Verhuizen is altijd spannend. Er wordt geleefd naar de dag wanneer de sleutels van de nieuwe woning in ontvangst genomen mogen worden. Als deze grote dag dan eindelijk is aangebroken, kunt u zich afvragen of de vorige huiseigenaar ook echt alle sleutels aan u heeft overgedragen. Misschien zijn er namelijk wel sleutels achtergehouden of vergeten. Het is geen fijn idee dat er wellicht een totale vreemdeling met de sleutels van uw nieuwe woning rondloopt. Soms worden sloten standaard vervangen bij de verkoop van een huis. Neem dus altijd eerst contact op met de makelaar om te vragen of dit al is gebeurd. Zo niet? Het is aan te raden om slotenmakers Gent te bellen om de sloten van de nieuwe woning te vervangen.

Waarom sloten vervangen bij een nieuwe woning?

Natuurlijk willen we altijd van het goede van de mens uitgaan en erop vertrouwen dat alle huissleutels volgens de afspraak zijn overgedragen. Echter laat de realiteit soms anders zien. Dit hoeft niet altijd uit slechte bedoelingen te komen, maar het kan bijvoorbeeld ook zo zijn dat de vorige bewoner de huissleutels heeft uitgeleend aan een vriend of familie. Er kunnen sleutels verloren zijn, of de vorige bewoner heeft extra sleutels laten maken. Om dus te voorkomen dat er mensen zijn die u niet kent maar wel uw huissleutel in bezit hebben, is het gewoon verstandig om bij voorbaat alle sloten van het nieuwe huis te veranderen. Het is natuurlijk een akelig idee als een inbreker gewoon met de sleutel het huis naar binnen kan en geen enkele vorm van sporen achterlaat.

Wat voor sloten moet ik dan plaatsen?

Als inbrekers willen inbreken doen ze dit toch wel, ongeacht de omstandigheden. U heeft hier helaas geen controle over. U heeft wel de controle over de mate waarin u uw huis beveiligd.  Kies daarom altijd bij het plaatsen van nieuwe sloten voor sloten met een politiekeurmerk veilig wonen. De sloten die onder dit keurmerk vallen zijn door de politie goedgekeurd als veilige sloten. Als u twijfelt over wat voor soort sloten het beste bij uw type woning passen, is het altijd aan te raden om contact op te nemen met de slotenmaker. Deze kan u het beste adviseren!

Geplaatst in: page