Tips voor een veilig huis

Tips voor een veilig huis nodig? Er zijn een aantal tips en trucs die u kunt gebruiken om uw huis te beveiligen. Enkele daarvan zijn het gebruik van firewalls van de volgende generatie, sterke wachtwoorden en het vermijden van indringers. Je kan het vergelijken met goede alarmsystemen!

Sterke wachtwoorden

Hoewel het gebruik van sterke wachtwoorden niet de enige manier is om uw online accounts te beschermen tegen hackers, is het zeker een goed uitgangspunt. Het National Institute of Standards and Technology (NIST) heeft specifieke richtlijnen gegeven voor sterke wachtwoorden.

Een solide wachtwoord moet minstens zes tekens lang zijn en een verscheidenheid aan tekens bevatten. Dit omvat nummers, speciale tekens, hoofdletters en kleine letters. Het moet moeilijk te kraken zijn.

Een van de beste manieren om uw wachtwoorden gemakkelijk te onthouden is het gebruik van een wachtwoordmanager. Deze programma’s maken automatisch veilige wachtwoorden voor u aan. Ze bieden ook extra veiligheid door uw wachtwoorden op een veilige plaats te bewaren en u toegang te geven met een hoofdwachtwoord.

Een andere optie is het opzetten van een fysiek dagboek. Hoewel deze methode niet ideaal is, kan het u helpen uw belangrijkste wachtwoorden en wachtzinnen bij te houden.

Een van de beste dingen om te doen is een uniek, lang en gedenkwaardig wachtwoord voor elk van uw online accounts. U kunt in de verleiding komen om hetzelfde wachtwoord voor al uw accounts te hergebruiken, maar dat maakt u alleen maar kwetsbaarder voor aanvallen.

Firewalls van de volgende generatie

Firewalls van de volgende generatie zijn een krachtige beveiligingsoplossing voor het moderne internettijdperk. Ze zijn ontworpen om gebruikers en bedrijven te beschermen tegen geavanceerde aanvallen. Ze staan ook bekend als layer 7 firewalls, omdat ze volledige controle bieden over de applicaties die op uw netwerk draaien.

Met next-generation firewalls krijgt u meer granulaire niveaus van controle over uw netwerk. U kunt de toegang tot bepaalde aspecten van een toepassing blokkeren of juist toestaan. Het heeft ook geavanceerde functies waarmee u bedreigingen kunt detecteren voordat ze uw systeem bereiken.

Firewalls van de volgende generatie worden vaak geleverd als stand-alone appliances. Ze bieden een efficiëntere en kosteneffectievere oplossing voor organisaties. De complexiteit van het beheer van deze apparaten vergroot echter de algehele complexiteit van een netwerk.

Next-gen firewalls zijn zowel on-premise als in de cloud beschikbaar. Dit betekent dat u het voordeel hebt van flexibel beheer en inzet, afhankelijk van wat het beste bij uw organisatie past.

NGFW’s zijn in staat cyberdreigingen binnen enkele minuten te detecteren. Ze kunnen ook sneller malware en APT’s identificeren en bieden uitgebreide zichtbaarheid over het hele netwerk.

Encryptie protocol

Het is geen geheim dat de meeste mensen met een internetverbinding u zullen vertellen dat de beste WiFi een zeldzame traktatie is. Om uw privacy veilig te houden, wilt u een solide firewall, een handige router en een goed ontworpen wachtwoord dat niet gehackt kan worden. Zoals u zich kunt voorstellen, kan dit een ontmoedigende taak zijn voor de doorgewinterde veteraan. Gelukkig zijn er slimme mensen die je op weg kunnen helpen. Deze mensen zijn er tenslotte om geld te verdienen, niet om het te stelen. En ze verdienen een voorsprong op de concurrentie. Met de hulp van uw favoriete IT-specialist kunt u genieten van een ontspannen en veilige internetervaring waarin u centraal staat.

Inbrekers vermijden

Woninginbraken zijn een constante dreiging. De beste manier om ze te voorkomen is uw huis te beveiligen met een Beveiligingscamera. Als u een huiseigenaar of huurder bent, moet u ervoor zorgen dat uw huis veilig is. Hier zijn een paar tips om u daarbij te helpen.

De eerste en belangrijkste stap is het verharden van uw huis. U moet ervoor zorgen dat u al uw deuren en ramen op slot doet en al uw alarmsystemen vergrendelt. Daarnaast wilt u ervoor zorgen dat u een stevige omheining rond uw woning heeft. Een hek met kettingen is de beste keuze.

U kunt ook bewegingssensor verlichting installeren op donkere plekken rond uw huis. Bijvoorbeeld, wilt u misschien verlichting plaatsen bij uw voordeur en in uw ingang. Dit zal helpen de aandacht vestigen op een gebroken of struikelen beveiligingssysteem.

Sluit u ook aan bij de buurtwacht en meld verdachte personen. In veel huizen wordt ingebroken terwijl de eigenaars aan het werk of op school zijn. Vooral tussen 12.00 en 16.00 uur wordt er vaak ingebroken.