Permanente make-up voor vrouwelijke klusjesmannen

ls vrouwelijke klusjesman ben je gewend om hard te werken en in verschillende omstandigheden te werken. Je handen zijn je belangrijkste gereedschap en moeten vaak worden blootgesteld aan verschillende elementen. Soms is het lastig om jezelf elke ochtend klaar te maken voor werk en tijd te besteden aan het aanbrengen van make-up. Permanente make-up kan een oplossing zijn voor klusjesmannen die er altijd op hun best uit willen zien, zonder elke ochtend make-up aan te brengen. In dit artikel zullen we het hebben over de voordelen van permanente make-up voor klusjesmannen en wat het precies inhoudt.

Wat is permanente make-up?

Permanente make-up, ook bekend als micropigmentatie, is een cosmetische procedure waarbij kleurstoffen worden ingebracht in de bovenste laag van de huid om de illusie van make-up te creëren. Het wordt meestal toegepast op de wenkbrauwen, lippen en oogleden. De kleurstoffen worden met behulp van een naald ingebracht en blijven tussen de twee en vijf jaar zitten, afhankelijk van de huidskleur en het type kleurstof dat wordt gebruikt. Permanente make up lippen is enorm populair, ook voor vrouwen in de bouwsector.

Voordelen van permanente make-up voor klusjesmannen

 • Tijdbesparend: Permanente make-up bespaart tijd omdat het niet elke ochtend hoeft te worden aangebracht. Klusjesmannen kunnen hun tijd gebruiken voor belangrijkere zaken.
 • Altijd op hun best: Door permanente make-up aan te brengen, zien klusjesmannen er altijd op hun best uit, zelfs na een lange dag hard werken.
 • Geen vlekken of uitlopers: Permanente make-up blijft op zijn plaats, zelfs bij vochtigheid, zweet en water, waardoor er geen kans is op uitlopers of vlekken.
 • Natuurlijk ogend: Permanente make-up ziet er natuurlijk uit en kan worden aangepast aan de persoonlijke stijl en wensen van de klusjesman.

Verschillende soorten permanente make-up

 • Wenkbrauwen: Door permanente make-up toe te passen op de wenkbrauwen kunnen ze voller en donkerder worden gemaakt. Hierdoor hoeft er minder tijd besteed te worden aan het aanbrengen van make-up.
 • Oogleden: Permanente make-up kan worden toegepast op de bovenste en onderste oogleden om de illusie te creëren van vollere wimpers en donkerdere oogleden.
 • Lippen: Door permanente make-up toe te passen op de lippen kunnen ze voller en donkerder worden gemaakt. Hierdoor hoeft er minder tijd besteed te worden aan het aanbrengen van lippenstift.

Het proces van permanente make-up

Het proces van permanente make-up bestaat uit verschillende stappen:

 1. Consultatie: De klusjesman zal een consultatie hebben met de specialist om de persoonlijke stijl en wensen te bespreken.
 2. Voorbereiding: De specialist zal de huid schoonmaken en verdoven voordat hij of zij begint met het aanbrengen van de permanente make-up.
 3. Aanbrengen van de make-up: De specialist brengt de kleurstof aan met behulp van een naald. Het proces kan ongeveer een uur duren, afhankelijk van het gebied dat wordt behandeld.
 4. Nazorg: Na de behandeling kan de huid gezwollen en gevoelig zijn. Het is belangrijk om de nazorginstructies van de specialist op te volgen om te zorgen dat de huid goed geneest. Dit kan onder andere het vermijden van zonlicht en het aanbrengen van zalf omvatten.

Risico’s en bijwerkingen

Permanente make-up is over het algemeen een veilige procedure, maar er zijn enkele risico’s en bijwerkingen, waaronder:

 • Allergische reacties: Sommige mensen kunnen allergisch zijn voor de kleurstoffen die worden gebruikt bij permanente make-up.
 • Infectie: Als de huid niet goed wordt verzorgd na de behandeling, kan er een infectie ontstaan.
 • Littekens: Als de huid niet goed wordt behandeld, kan er littekenvorming ontstaan.
 • Vervaging: De kleurstoffen vervagen na verloop van tijd, dus er is mogelijk een touch-upbehandeling nodig om de permanente make-up te behouden.

Kosten van permanente make-up

De kosten van permanente make-up variëren, afhankelijk van het gebied dat wordt behandeld en de ervaring van de specialist. Gemiddeld kost het aanbrengen van permanente make-up op de wenkbrauwen tussen de €300 en €500. Permanente make-up op de lippen of ogen kan meer kosten.

Permanente make-up kan een goede optie zijn voor klusjesmannen die er altijd op hun best uit willen zien, zonder elke ochtend make-up aan te brengen. Het proces bestaat uit verschillende stappen, waaronder een consultatie, voorbereiding, aanbrengen van de make-up en nazorg. Het is belangrijk om de risico’s en bijwerkingen te begrijpen voordat je besluit om permanente make-up aan te laten brengen.

Veelgestelde vragen

 1. Doet het aanbrengen van permanente make-up pijn?
 • De meeste mensen ervaren wat ongemak tijdens de behandeling, maar het zou geen pijn moeten doen. De specialist kan verdovende crème gebruiken om het ongemak te verminderen.
 1. Hoelang duurt het voordat de permanente make-up volledig is genezen?
 • Het duurt meestal ongeveer een week voordat de huid volledig is genezen.
 1. Kan permanente make-up worden verwijderd?
 • Ja, permanente make-up kan worden verwijderd, maar het proces kan duur en pijnlijk zijn.
Geplaatst in: page