Kleine aanpassingen die jouw wooncomfort vergroten 

Vind je het leuk om te klussen in huis? Met een aantal kleine aanpassingen kun je het wooncomfort van jouw woning vergroten. Zeker naarmate je ouder wordt, is het interessant de woning hier en daar aan te passen op deze nieuwe situatie. Je wilt het liefst zo lang mogelijk in je huis kunnen blijven leven! Denk aan het verruimen van de doorgang bij de deuren; deze doorgang moet breed genoeg zijn om er straks ook met een rollator doorheen te kunnen gaan. Niet altijd is een aanpassing aan de woning zelf benodigd; ook het veranderen van het interieur kan al voldoende zijn. Heb je bijvoorbeeld al eens naar de populaire sta op stoelen gekeken? Ze bieden je ondersteuning bij het opstaan en comfort tijdens het kijken van een film of serie. 

Zorg voor een ergonomisch verantwoord interieur 
De ergonomie van meubels is de laatste jaren een steeds hipper thema geworden. Bij de aanschaf van een relaxzetel let men op de ondersteuning die deze biedt aan diens gebruiker. Ondersteunt de stoel of bijvoorbeeld bank een rechte houding? Kan ik mijn knieën in de juiste hoek houden, wanneer ik op de stoel zit? Zijn er mogelijkheden om de hoogte van het zitvlak te verstellen? Enzovoorts. Niet alleen bij een relaxzetel en bank is dit belangrijk; let er ook op bij het inrichten van een kantoor aan huis. Ergonomisch slecht ontworpen meubels kunnen een grote impact hebben op rug- en nekklachten. Of wat te denken van de eetkamerstoelen? Je zit er vaak al snel minimaal één of twee uur per dag op. Het is zonde wanneer deze stoelen nauwelijks ondersteuning bieden aan een rechte houding. 

Creëer meer opbergruimte in huis 
Gebruik de kale hoeken binnen de verschillende kamers van je woning om voor meer opbergruimte te zorgen. Aan opbergruimte heb je in de basis nooit een overschot. Je kunt deze opbergruimte zelf creëren, door creatief aan de slag te gaan met houten planken, met steigerhout en bijvoorbeeld bestaand kastwerk. Het kastwerk kun je gedeeltelijk uit elkaar halen en aan de bovenzijde schuin afzagen, om zo een fraaie wandkast voor op zolder te bouwen. Vaak is het erg lastig een schuin aflopende kast te vinden, die precies onder het dak van jouw woning past. Maak dit type kast zelf! Er zijn op het internet verschillende bouwtekeningen en -plannen te vinden voor een dergelijk DIY-project. Je hoeft er geen professionele klusser voor te zijn!

Geplaatst in: page