Klaar met klussen? Dan nu de inrichting

Je vond het wel eens de hoogste tijd worden om de inrichting van je woning aan te pakken en dat snappen we helemaal. Niets zo leuk als even hard klussen en dan kunnen genieten van een nieuw interieur dat helemaal voldoet aan je dromen en wensen. Het klussen mag dan wel zwoegen zijn, eens je het resultaat ziet, ben je helemaal gek van het resultaat en wou je dat je het al veel vroeger had gedaan. En dan moet het leukste nog komen, namelijk het inrichten van dat splinternieuwe interieur met de gaafste spullen en plexiglas schilderij waar je al zo lang van droomt. Je vindt hier alvast enkele handige en leuke tips om van start te gaan.

Enkele handige tips

Het inrichten van je nieuwe interieur is een leuke taak die je te wachten staat, maar begin hier niet impulsief en hals over kop aan. Doe je dit wel, dan loop je het risico dat het resultaat je zal teleurstellen en dat het niet geworden is wat je in gedachten had. Maak daarom steeds een plan voor je effectief aan het inrichten slaat. Een schets van je woning, en nee dat hoeft geen professionele bouwkundige tekening te worden, zorgt ervoor dat je alles wat je in je hoofd hebt netjes een plaats kunt geven en zo zien of het ook echt iets wordt. Je meubelen, je decoratie, je plexiglas schilderij, het krijgt allemaal een plaatsje en je kunt blijven hertekenen tot het resultaat verbluffend is. Ga je daarna op pad om je nieuwe spullen aan te kopen, doe dat dan ook met je lijstje op zak. Het is maar al te verleidelijk om tijdens het shoppen toch nog dat extraatje in je mandje te leggen, maar doe dit maar liever niet. Je plan staat op punt en het wordt geweldig zoals je het hebt opgemaakt met die leuke spulletjes, dat gezellige vloerkleed, die unieke meubeltjes en dat prachtige plexiglas schilderij.

Enkele leuke tips

Sfeer en gezelligheid bepalen voor een groot deel hoe jij je nieuwe thuis zult ervaren. Hoe jij dit wilt invullen, bepaal je natuurlijk helemaal zelf. Voor sommige mensen zullen warme kleuren de voorkeur genieten, andere mensen houden dan weer eerder van een strakke en industriële look. Gelukkig zijn er voor ieder interieur de leukste spullen te scoren die passen binnen de bestaande stijl en look. Wat het altijd goed doet, is je inrichting afwerking met bijvoorbeeld een vloerkleed, met een mooi plexiglas schilderij aan de muur en met enkele leuke eyecatchers die je inrichting uniek en persoonlijk maken. Wist je trouwens dat je een plexiglas schilderij helemaal naar eigen wens kunt laten maken? Met een afbeelding van je gezin bijvoorbeeld of met een uitzicht waar je helemaal gek van bent. Het geeft je hele interieur meteen een heel persoonlijke toets, niet voor niets wordt gezegd dat een interieur veel vertelt over de bewoners.

Genieten is de boodschap

Zo, nu heb je echt wel hard gewerkt en mag je eindelijk genieten van al dat zwoegen en zweten. Neem alvast een drankje bij de hand, ga ontspannen op de bank zitten en bewonder al dat moois om je heen, je mag er best heel trots op zijn.

Geplaatst in: page