Hoe kiest u de beste buitenverlichting voor uw tuin?

Hoe kiest u de beste buitenverlichting voor uw tuin? Als u een beetje licht wilt toevoegen aan uw buitenruimte, zijn er een paar dingen waar u rekening mee moet houden. Van schijnwerpers tot padverlichting, er zijn verschillende soorten armaturen waaruit u kunt kiezen. Door de tijd te nemen om de beste optie voor uw buitenverlichting te vinden, kunt u uw huis aangenamer maken.

Verlichting voor paden

Padverlichting is een eenvoudige manier om verlichting en aantrekkingskracht aan uw tuin toe te voegen. Naast het verlichten van paden, verlichten ze ook tuinen en bloembedden.

Er zijn veel verschillende soorten padverlichting. Van veelkleurige lampen tot elegante warmwitte lampen, er is altijd wel iets dat bij uw smaak past.

Er zijn twee basisbenaderingen van padverlichting: een laagspanningssysteem en padverlichting op zonne-energie. Beide hebben hun voor- en nadelen.

Laagspanningsarmaturen bieden 100 tot 1.500 lumen licht. Ze zijn ook verkrijgbaar in verschillende kleuren en vormen, waaronder gezandstraald aluminium, heldere glaspanelen en andere atypische stijlen.

Op zonne-energie werkende sets geven amberkleurig of zacht wit licht. Ze zijn echter niet de helderste optie. Dat komt omdat ze de energie van de zon nodig hebben om te werken.

Om een pad goed te verlichten, kunt u het beste een armatuur kiezen die de gewenste hoogte bereikt en zo is geïnstalleerd dat het pad optimaal wordt verlicht. Een korter armatuur kan worden gebruikt op een smal pad of voor een tuinperk. Hogere armaturen zijn perfect voor een bredere of open ruimte.

LED Spots

De juiste buitenverlichting kan de uitstraling van uw tuin verbeteren. Het kan uw trappen, looppaden en omheining verlichten. En met de energiebesparende voordelen van LED-technologie is het een kosteneffectieve optie. Maar hoe beslist u welk soort licht het beste is voor uw tuin?

Een geweldige oplossing zijn LED-spots. Deze lampen geven een krachtig, helder licht, perfect voor het verlichten van gebieden waar mensen lopen. Ze zijn ontworpen om vele jaren mee te gaan. In tegenstelling tot traditionele spots hebben ze een richtbare kop waarmee u het licht op een precieze plaats kunt richten.

Hoewel ze niet bijzonder stijlvol zijn, zijn spots een goede keuze voor wie op zoek is naar een helder licht dat bestand is tegen de elementen. Voor het juiste licht moet u experimenteren met hoogte en hoek.

U kunt bijvoorbeeld een breedstraler gebruiken om uw voordeur en uw hele voortuin te verlichten. U kunt ook up-lighting toevoegen om schaduwen te creëren.

Laagspannings-LED’s

Laagspannings-LED’s voor buitenverlichting zijn een goede manier om licht toe te voegen aan paden, opritten, tuinen, huisjes en meer. Ze helpen ook om vallen te voorkomen en bieden veiligheid.

LED’s gaan veel langer mee dan traditionele lampen. De levensduur van een LED-lamp wordt geschat op maximaal 40.000 uur. Dit in vergelijking met halogeenlampen, die slechts enkele maanden meegaan.

Hoewel LED’s minder stroom verbruiken, vereisen ze een 12V AC laagspanningstransformator. Dit zorgt ervoor dat de lampen veilig kunnen worden gebruikt. De transformator zal ook de standaard lijnspanning van 120-277 volt terugbrengen tot 12-14 volt.

De efficiëntie van een LED-lamp wordt beïnvloed door verschillende factoren. Het is belangrijk om de draadgrootte, de totale stroom en de vermogensfactor van de transformator goed in de gaten te houden.

De efficiëntie van een LED landschap lamp kan worden gemeten in lumen per watt.

Als de armatuur een lichtopbrengst van 300 lumen produceert, dan is de efficiëntie van de lamp 100 lumen per watt.

Wisselende seizoenen creëren verschillende stemmingen
Een van de beste manieren om de verschillende seizoenen te benadrukken is het gebruik van buitenverlichting. Dit komt omdat het landschap verandert met de veranderende seizoenen en daarom kan een goed verlichtingsplan helpen dit te benadrukken. De juiste verlichting past ’s nachts in het landschap en zorgt overdag voor de juiste verlichting van de omgeving.

De verlichting kan ook een groot effect hebben op hoe mensen zich voelen over het seizoen. Zo kan een zomerdag een vrolijk en opgewekt gevoel geven. Het tegenovergestelde is waar tijdens een winterdag. Het kan somber en grauw zijn en dit kan ook worden verholpen door de juiste hoeveelheid licht.

Dus als je op zoek bent naar buitenverlichting kijk dan zeker even naar het aanbod van hamulight !

Geplaatst in: page