3 vervelende verstoppingen: hoe vermijd je ze?

Heb je ooit het ongemak ervaren van een doucheputje verstopt, een verstopte wc of een verstopte riolering? Het is een frustrerende situatie die je dag kan verpesten. Maar met een aantal stappen kun je deze verstoppingen vermijden. Ideaal, toch? In dit artikel delen we drie verstoppingen en tips om ze te voorkomen. Lees verder en ontdek hoe je deze vervelende problemen kunt voorkomen.

Doucheputje verstopt

Er is niets erger dan een douche nemen en merken dat het water niet wegloopt, waardoor een verstopt doucheputje een glibberige en onhygiënische situatie veroorzaakt. Je moet daarom regelmatig haar en zeepresten verwijderen. Het is verstandig om na elke douchebeurt de losse haren uit het putje te halen en het grondig met water door te spoelen. Daarnaast kan het plaatsen van een afvoerzeefje over het doucheputje voorkomen dat haren en andere grote deeltjes de afvoer verstoppen, waardoor alleen water door de afvoer stroomt. Verder is het aan te raden om de afvoer regelmatig door te spoelen met heet water om eventuele ophopingen weg te spoelen, en af en toe zuiveringszout en azijn toe te voegen om de afvoer te reinigen en geurtjes te verminderen.

WC verstopt

Een verstopte wc kan voor paniek zorgen, vooral als er geen tweede toilet in huis is. Om een wc-verstopping te voorkomen, moet je voorzichtig omgaan met toiletpapier en niet te veel papier bij elke spoelbeurt te gebruiken. Gooi ook geen vreemde voorwerpen zoals papieren handdoeken, maandverband of tampons in het toilet, omdat deze de afvoer kunnen verstoppen en grote problemen kunnen veroorzaken. Daarnaast is regelmatig onderhoud van de wc essentieel, zoals het schoonmaken van de wc-pot, het controleren van de spoelknop en het afstellen van de waterstand in de stortbak.

Riolering verstopt

Een verstopte riolering is vervelend en onaangenaam. Je kunt dit voorkomen door geen vet, olie of etensresten in de gootsteen te gooien. Gebruik ook een zeefje om grotere deeltjes op te vangen. En het klinkt misschien logisch, maar spoel geen chemische stoffen door het toilet en kies voor natuurlijke methoden zoals een ontstoppingsveer. Laat regelmatig onderhoud uitvoeren door een professional om problemen te identificeren en de riolering vrij te houden van vuil en afval. Wanneer je je aan deze tips houdt, zul je hopelijk geen verstoppingen meer hebben.

 

Geplaatst in: page