Laten je leidingen niet verstoppen!

ontstopping Leuven

Waarschijnlijk heb je het wel eens meegemaakt, verstopte leidingen in je woning in Vlaanderen. Welke tips geven bedrijven in de regio over ‘ontstopping Leuven’? Buiten het feit dat het een heel vieze en onhygiënische situatie thuis kan geven, gaat het vaak gepaard met hoog oplopende kosten die je ook ergens anders voor had kunnen gebruiken. Daarbij is het zeer ongemakkelijk om iedere dag met een voorzieningen in huis geconfronteerd te worden die je (eigenlijk) niet meer kunt gebruiken. Laten we eens kijken wat je kunt doen om te voorkomen dat je leidingen verstopt raken.

Bescherm je leidingen

Het kan soms verleidelijk zijn om bij het voor- of afwassen van je borden het direct in de gootsteen te laten belanden, omdat het minder tijd en stank kost dan even naar een vuilnisbak te lopen. Voorwassen is goed om te doen als je een afwasmachine hebt, omdat de resten op deze manier niet via de machine in de leidingen terechtkomen. Toch is het belangrijk dat je je eten niet direct in de gootsteen gooit, omdat stukken etensresten je leidingen kunnen laten verstoppen. Zorg er dus voor dat je een bakje of een zeef koopt die de afvoer beschermt tegen etensresten. Het is vaak maar een kleine investering en in de meeste grote en kleine plaatsen in Vlaanderen kun je deze materialen aanschaffen!

Gooi geen vet in je gootsteen!

Vet is heel erg schadelijk voor je leidingen. Het vet hoopt zich namelijk op in de leidingen waardoor andere (eventuele) etensresten makkelijker blijven plakken. Je kunt wel invullen dat dat weer leidt tot verstopte leidingen. Gooi je vet dus weg!

Gebruik een ontstopper

Een ontstopper kun je gebruiken om je leidingen weer schoon te maken. Als de verstopping niet te groot is kun je hierbij een schoonmaakmiddel gebruiken die je leidingen doorgaan. Dit helpt je om zelf je leidingen te ontstoppen. Lukt het niet om het zelf te ontstoppen? Of is de verstopping simpelweg te groot? Huur dan een professional bij jouw in de buurt in die je leidingen met zorg en aandacht kunt behandelen. Er zijn meerdere ontstoppingsdiensten waaruit je kunt kiezen in Vlaanderen. Ga vooral niet iets doen waar je geen verstand van hebt. Dit kan de situatie alleen nog maar erger maken!

Geplaatst in: page