Drie manieren om te ontstoppen

Heb je te maken met een verstopte leiding in je huis in Vlaanderen? Het is een vervelend probleem dat niet prettig is om te ervaren. Soms zorgt het er zelfs voor dat je je voorzieningen in huis niet meer kunt gebruiken. Woon je ver buiten steden zoals Gent, Brugge of Antwerpen? Heb je gewoon even geen geld meer? Of vind je het leuk om zelf je problemen op te lossen? In deze blog gaan we drie manieren bespreken hoe je zelf je verstoppingen in de je leidingen kunt aanpakken. Daarbij is het belangrijk om te vermelden dat het aan te raden is om een professional te bellen als de verstopping te groot is. Dit artikel is gebaseerd op onder andere de deskundigheid en professionaliteit van ontstoppingsdienst Antwerpen.

Manier 1: huismiddelen

De meest bekende huismiddelen die kunnen helpen tegen verstoppingen van leidingen zijn heet water en soda. De etensresten die een langere tijd vast zitten in je leidingen kunnen worden verplaatst door de zuurgraad van azijn en de hitte van water. Het kan er voor zorgen dat de resten in beweging gaan komen voordat je het gaat ontstoppen met een ontstopper. Bij deze grotere verstoppingen is het verstandiger om een professional in Vlaanderen te zoeken.

Manier 2: Gebruik een ontstoppingsveer

De ontstoppingsveer is een lange buis die je in verschillende soorten en maten kunt kopen. Je kunt ze op talloze bouwmarkten in Vlaanderen kopen. Heb je dus ongeveer een leiding van 5 meter? Dan is het verstandig om een gelijkmatige maat te kopen. Als je dit met beleid en deskundigheid door je leiding heen laat gaan, gaat het er voor zorgen de etensresten in je leiding worden verschoond.

Manier 3: denk aan professionele deskundigheid

Toch kan het zijn dat je het niet aandurft om je eigen leidingen te ontstoppen. Dit is begrijpelijk, omdat het risico met zich meebrengt om het zelf te doen. Wat nou als er iets verkeerd gaat? Dan sta je er namelijk op dat moment alleen voor. Het kan ook gebeuren dat je per ongeluk meer schade aanbrengt of dat de verstopping groter was dan je dacht. In dat geval is het beter om een professionele ontstoppingsdienst in te huren. Op lange termijn gaat het je voordelen opleveren als je deze investering doet

Geplaatst in: page