Traditionele woningbouw realiseren

Courtyard Houses – Syrië De traditionele stijl van woningen in Syrië is in wezen het eenvoudige binnenplaats, dat dateert uit 3000 voor Christus. Het basisconcept is dat het hele huis is gebouwd rond een groot centraal binnenkortgebied dat toegankelijk is vanuit verschillende delen in het huis. Het huis Courtyard House komt uit het feit dat het opgebouwd is op een gewelfde manier om op de vorm van een binnenplaats te lijken. Hoewel deze huizen het meest worden ingebouwd in gebieden met voldoende watervoorziening en met direct zonlicht gedurende de dag, zijn ze ook geschikt voor gebruik in andere gebieden waar een van deze voorwaarden mogelijk niet het geval is.

Traditionele woningbouw realiseren

Cottage Housing – Engeland The Cottage House is een ander voorbeeld van traditionele architectuur. Het is in wezen een huis dat op de grond is gebouwd en is gebouwd aan vier zijden – een kant van elk is meestal een volledig vrijstaand huis en de andere twee zijden worden gebruikt voor extra opslag of voor extra kamers. Hoewel dit type huisvesting het meest wordt aangetroffen in cottage-tuinen in Engeland en Wales, is het ook mogelijk om ze te construeren in regio’s met minder natuurlijke vegetatie. De huisvesting is populair in plattelandsgebieden omdat het een goedkoper alternatief biedt voor traditionele behuizing, terwijl tegelijkertijd een vergelijkbare hoeveelheid bescherming en onderdak biedt. Zoals Livinghome traditionele woningbouw

Kleine huizen zijn de nieuwste trend in het midden van de eeuwwoningen.

Hanok Houses – Hawaii Een huis dat sterk lijkt op een hut is de Hanok. Deze stijl van huis is oorspronkelijk ontwikkeld in Hawaï ongeveer 600 AD, hoewel het wordt gedacht dat ze voor het eerst ergens tussen de zesde en tiende eeuw werden gebouwd. Er zijn bewijs dat ze als schuilplaatsen werden gebruikt tijdens religieuze festiviteiten. Tegenwoordig valt Hanok op als zonovergoten hutten omgeven door weelderige tropische tuinen. Dit type traditionele behuizing is vaak te zien in de inheemse Hawaiiaanse cultuur, vooral op plaatsen zoals Pearl Harbor, Oahu en Kauai

Nang-tempels – Vietnam Nang-tempels zijn pagodes, of tempelgebouwen die traditionele behuizing gebruiken. Ze dateren terug naar de dagen van de Khmers, een oud ras van mensen uit Zuidwest-Azië. Zoals vele pagoden van die periode, en tempels zijn gemaakt van modder en klei en hebben ze ingewikkeld gesneden houten functies. Ze worden het vaakst gezien in het platteland van Hanois Eastern.

Stone Cottage Homes – Noord-Amerika-nederzettingen in Noord-Amerika, een van de meest onderscheidende vormen van traditionele behuizing is stenen cottagehuizen. Dit zijn woningen die zijn opgebouwd uit logs en adobe-stenen, en die dateren aan het midden van 1600. De architectuur van stenen cottage huizen gebruikt vaak eenvoudige gevels en dakkapellen. De huizen zijn meestal gelegen op privé, grind land dat is gereserveerd voor landbouwdoeleinden. Tegenwoordig kunnen ze nog steeds worden bekeken op plaatsen zoals Texas, Montana en Wyoming.

Turfhuizen – Centraal-Amerika Turfhuizen dateert uit zover de negentiende eeuw in gebieden zoals Corozal, Honduras. Deze huizen zijn gemaakt van een combinatie van Adobe en Straw Bale en zijn voorzien van een enkele of meerdere kamers. De vloeren van velen van deze zijn in de richting van de centrale baai afgeschrikt om de afvoer te verbeteren. Veel geturfd huizen hebben stucwerkafwerking.