Luchtdichtheid Bepalen – Blowerdoortest

Als u in de bouw van bouwbedrijven werkt of net begonnen bent met het bouwen van residenties, is een van de belangrijkste dingen die u moet leren en meester het luchtdichtheid van een gebouw envelop te bepalen. Luchtdichtheid verwijst naar een gebouwen die het vermogen van hoge druk van buiten de structuur kan weerstaan en om luchtdicht tegen de interne luchtdruk van de binnenkant van de structuur te houden. Luchtdichtheid is vooral belangrijk in muren, plafonds, deuren en ramen. Een zwakke of beschadigde afdichting zal luchtlekkage mogelijk maken, die de hoeveelheid warmte en vocht in een huis of appartement kan verhogen. Bovendien kunnen slecht afgedichte ramen hoge niveaus van interieur-luchtdruk toestaan om de woonruimtes in te voeren. Wanneer dit gebeurt, kunnen comfort en gezondheid worden beïnvloed door de omstandigheden in de woonruimte.

Luchtdichtheid Bepalen – Blowerdoortest

De eerste stap die u moet nemen om de luchtdichtheid van een gebouw-envelop te bepalen, is om een ventilatiesysteeminspectie te doen. Tijdens deze inspectie zoekt u naar tekenen van een defect of falende ventilatiesysteem. OPMERKING OPMERKING Als de deur van de ventilatordeur werd uitgevoerd en ertoe blijkt te functioneren. Als de test negatief was, zijn er verschillende dingen waar je je moet concentreren om het probleem te verhelpen. U kunt ducttape gebruiken om een lek te repareren;

U kunt veel leren over het bepalen van de luchtdichtheid van een ventilatiesysteem eenvoudigweg door de uitvoering van het HVAC-systeem te bekijken dat de ruimte die u wilt laten herstellen. De HVAC-systemen N-50-waarde is een uitstekende manier om te beginnen. Dit nummer verwijst naar de hoeveelheid luchtstroom die het systeem op elk gewenst punt kan leveren tijdens de HVAC-systemen. Als de luchtstroom niet kan bereiken of circuleren op de gewenste N-50-waarde, betekent dit dat een deel van het kanaalwerk lekt. Als u merkt dat dit het geval is, betekent dit dat de deur of het kanaalwerk van de blower lekken en moet worden gerepareerd. Blowerdoortest aanvragen

Blowerdoortest: werkwijze & belang

Het bepalen van luchtdichtheid van een ventilatiesysteem is vaak gemakkelijker om te bepalen of u naar de HVAC-bluwer-deurtest kijkt. In deze test is de HVAC-fan bevestigd aan een deur, die vervolgens in de opening wordt ingebracht. Een licht wordt ingeschakeld in de ventilatieopening; Als u vindt dat die lucht in het huis lekt, moet u de deur of het kanaalwerk van de ventilator vervangen.

Sommige bedrijven zijn begonnen met behulp van een rubberen inktstempel om de luchtdichtheid van een gebouw envelop te bepalen. Deze tool, een luchtbekledingsbekleding genoemd, wordt toegepast op de binnenkant van de envelop; Dit type testen kan het best worden gebruikt voor kleine kantoren of huizen, waar de grootte van de luchtlekkage minder waarschijnlijk merkbaar is. Als de resultaten gebieden van luchtlekkage in de envelop van het gebouw tonen, kan dit erop wijzen dat de envelop van het gebouw niet correct is geïsoleerd of verzegeld is.

Er zijn een aantal andere tests die vaak worden gebruikt om de luchtdichtheid van een gebouw te bepalen, maar ze zijn allemaal gebaseerd op de N-40-meting, die wordt gedefinieerd als de hoeveelheid aardgas die zonder weerstand door een materiaal kan passeren. Er zijn verschillende andere manieren om deze metingen te verkrijgen, inclusief het gebruik van een verwarming of koelmachine, een koolstofmonoxidedetector of zelfs de omgevingsluchtdruk. De N-40-meting is een goede tool omdat het gegevens biedt voor een verscheidenheid aan verschillende situaties. Of u nu de luchtlekmetingen voor een thuis of bedrijf nodig heeft, of u wilt gewoon weten of uw verwarmings- en koelsysteem voldoende is om adequaat uit te voeren, een N-40-controle van uw bouwdruk kan u waardevolle informatie bieden.