Welke marmeren tafel past bij jouw interieur?

Ben je op zoek naar een marmer tafel? Dan komt er meer bij kijken dan alleen de aanschaf ervan. Bij lang niet ieder interieur zal namelijk dezelfde tafel passen. Als je hier niet op let, kan het al gauw tot een afbreuk aan de stijl zijn die je uit wilt dragen met jouw woning. Het is daarom van belang dat je de verschillende factoren mee gaat nemen in jouw keuze. Dit is niet altijd eenvoudig en je kunt er soms wel hulp bij gebruiken. Onderstaande factoren moeten in ieder geval nooit vergeten worden bij het maken van de keuze. Lees daarom snel verder en ontdek welke tafel het meest geschikt is.

de maat van de marmer tafel

Bij een marmer tafel is het belangrijk dat je in eerste instantie naar de afmetingen gaat kijken. De marmeren eettafels komen namelijk in verschillende vormen en maten, waardoor je zelfs met een kleine woning een goede eettafel kunt vinden. Bekijk altijd goed hoeveel ruimte er in jouw woning is om een eettafel te plaatsen en hoeveel mensen er aan de tafel moeten passen. Tevens moet er nog voldoende loopruimte over zijn, zodat je ook eenvoudiger plaats kunt nemen aan de tafel en het eten op tafel kunt zetten. Vaak wordt er bij het aantal zitplaatsen een vuistregel van 60 centimeter per plek aangehouden. Te veel zitruimte zorgt vaak weer voor een te leeg uitziende tafel.

letten op de goede hoogte

Ook de hoogte van een marmeren eettafel is belangrijk. Daarbij kijk je ook naar de samenstelling van het gezin. Wanneer er voornamelijk volwassenen zijn, dan kan een hoge tafel geschikter zijn. Als er ook veel kinderen aan tafel zitten, dan is een lagere tafel weer een betere keuze. Een marmer tafel komt daarom altijd in een grote variatie aan hoogtes. In sommige gevallen zijn ook de poten nog verstelbaar, maar dit is geheel afhankelijk van de plaats waar je de nieuwe eettafel aan gaat schaffen.

de vorm van een marmer tafel

Wanneer je op zoek gaat naar een marmer tafel, dan kan ook de vorm een grote rol gaan spelen. De vorm geeft altijd een andere sfeer aan, waardoor je hier goed op moet gaan letten. Een ronde tafel past bijvoorbeeld heel goed in een vierkante ruimte, doordat je een openheid maakt die je niet hebt met de vierkante vorm. Daarbij zijn er in moderne interieurs vaak weer meer vierkante en rechthoekige marmeren eettafels te vinden. Door hierop te letten kun je vaak ook beter inspelen op de beschikbare ruimte die je hebt.

aanpassen aan jouw stijl

Als laatste kun je letten op het design en de stijl. Je hebt hoogstwaarschijnlijk een favoriete stijl, waar de marmer tafel op aan moet sluiten. De marmeren eettafel past dankzij de verschillende vormen en kleuren altijd bij een bepaalde stijl. Zoek daarom eentje die het beste bij de rest van het interieur aansluit en maak er een geheel van in jouw woning. Je kunt er dan alleen maar plezier van hebben.